Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Αποδομείστε ό,τι τους κάνει Έλληνες!

Αποδομείστε ό,τι τους κάνει Έλληνες!


Πολύς λόγος γίνεται για τις νέες οδηγίες που έρχονται από το Υπουργείο Παιδείας κι όχι αδίκως, αφού έχουν βαλθεί οι νέοι άρχοντες της χώρας να φέρουν αλλαγές, που κάθε άλλο, παρά υπέρ των Ελλήνων φαίνονται να είναι.

Αφού ακούσαμε, ότι είναι παρά φύσιν η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, είδαμε και κάτι οδηγίες, κάποιου κώδικα τιμής, που θα πρέπει να τον υπογράφουμε κιόλας!

Αυτές οι αδηγίες φαντάζουν τόσο ξένες στα Ελληνικά πρότυπα και τον Ελληνικό τρόπο σκέψης, που θα έλεγε κανείς, καθώς τις διαβάζει, ότι είναι μιά κακή μετάφραση αγγλικών κειμένων. Σαν να έστειλε κάποιος τις οδηγίες στα αγγλικά και οι ντόπιοι «ειδικοί» έκαναν μιά μετάφραση του ποδαριού και την εκτύπωσαν, δίνοντάς την για ψήφιση.

Αλήθεια ποιός από αυτούς που τις διάβασαν και τις ψήφισαν κιόλας, αυτές τις οδηγίες, που δίνουν τον νέο «κώδικα τιμής», όπως τον λένε, κατάλαβε τι λέει ο κώδικας; Ή μήπως δεν χρειάζεται να τον καταλάβουν, αλλά απλά να τον ψηφίσουν;

Ας δούμε όμως ένα πολύ μικρό μέρος από ό,τι λέει αυτός ο «Κώδικας τιμής».

Σϋμφωνα με τις αρχές αυτού του νέου κώδικα, κάπου αναφέρεται ότι:

«1. Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο με τα άλλα, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο.»

Πόσοι Έλληνες αποκαλούν τα παιδιά τους πριγκίπισσες και βασιλόπουλα; Τέτοιες προσφωνήσεις δεν τις συνηθίζουν οι Έλληνες γονείς σε αντίθεση με τους Αμερικανούς όμως, που αποκαλούν συνήθως τα μικρά κορίτσια «princess».

Το πιο εντυπωσιακό στην παραπάνω οδηγία είναι ότι μιλάει για «παιδί ανθρώπων». Υπάρχουν και παιδιά ζώων; Ποιός άνθρωπος θα έγραφε κάτι τέτοιο; Χρειάζεται διαχωρισμός των παιδιών, σε παιδιά ανθρώπων και παιδιά κάποιου άλλου είδους;

Συνεχίζει ο κώδικας:

«2. Στο σχολείο (ο όρος περιλαμβάνει και την προσχολική αγωγή) πηγαίνουμε επειδή το σχολείο είναι σαν δεύτερο σπίτι μας. Εκεί συναντάμε πολλά άλλα παιδιά και μαθαίνουμε να ζούμε μαζί και να κάνουμε πράγματα μαζί που είναι ευχάριστα και χρήσιμα για όλους και δεν ενοχλούν κανέναν.»

Εδώ το «όλοι μαζί» τονίζεται ιδιαίτερα. Όλοι στο μαντρί. Να μην ξεχωρίσει κάποιος ή να κάνει κάτι διαφορετικό. Από το σχολείο να μαθαίνει το παιδί να ανήκει σε ομάδα και να λειτουργεί με τη φιλοσοφία του «όλοι μαζί». Τώρα αν κάποιος δεν ακολουθεί το «όλοι μαζί», πως θα «αναμορφώνεται» άραγε;

«4. Είναι ντροπή και γελοίο να κάνεις επίδειξη ότι έχεις χρήματα και πράγματα, όταν άλλα παιδάκια στερούνται και υποφέρουν. Και είναι τιμή και ωραίο να νοιάζεσαι για τον άλλον και να τον βοηθάς όπως μπορείς.»

Αντί λοιπόν να παλέψουμε για έναν κόσμο που να μην στερείται και να μην υποφέρει κανείς, καλούμαστε να μην κάνουμε επίδειξη, αν τυχόν έχουμε κάτι παραπάνω από τους άλλους και να γινόμαστε ένα με αυτούς. Μήπως πρέπει να έχουμε κι ενοχές από πάνω επειδή έχουμε κάτι παραπάνω; Οπότε η εξομοίωση προς τα κάτω είναι καλό πράγμα και δεν θα μας κακοφανεί κιόλας, όταν σε λίγο κανείς δεν θα έχει τίποτα!

«Είναι τιμή και ωραίο να νοιάζεσαι για τον άλλον», λέει.

Μα δεν νοιαζόμαστε για τον άλλον, για να έχουμε τιμή και δόξα, αλλά επειδή έτσι οφείλουμε να κάνουμε προς τους συνανθρώπους μας. Μας καλεί «ο κώδικας» να μην κάνουμε επίδειξη και να μην ξεχωρίζουμε, αλλά να καμαρώνουμε που βοηθάμε τους άλλους. Όμως ο ίδιος ο Χριστός μας είπε στο Κατά Ματθαίον Κεφ.6:

«1 Προσέχετε τὴν ἐλεημοσύνην ὑμῶν μὴ ποιεῖν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων πρὸς τὸ θεαθῆναι αὐτοῖς· εἰ δὲ μήγε, μισθὸν οὐκ ἔχετε παρὰ τῷ πατρὶ ὑμῶν τῷ ἐν τοῖς οὐρανοῖς.

2 ῞Οταν οὖν ποιῇς ἐλεημοσύνην, μὴ σαλπίσῃς ἔμπροσθέν σου, ὥσπερ οἱ ὑποκριταὶ ποιοῦσιν ἐν ταῖς συναγωγαῖς καὶ ἐν ταῖς ρύμαις, ὅπως δοξασθῶσιν ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἀπέχουσι τὸν μισθὸν αὐτῶν.

3 σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου,

4 ὅπως ᾖ σου ἡ ἐλεημοσύνη ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ.»

1 «Προσέχετε μάλιστα την ἐλεημοσύνη σας να μην την κάνετε μπροστά στους ανθρώπους, για να σας δουν με θαυμασμό. Ειδεμή, μισθό δεν έχετε από τον Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς.

2 Όταν λοιπόν κάνεις ελεημοσύνη, μη σαλπίσεις μπροστά σου όπως ακριβώς κάνουν οι υποκριτές στις συναγωγές και στα δρομάκια, για να δοξαστούν από τους ανθρώπους. Αλήθεια σας λέω, έχουν πάρει πλήρως το μισθό τους.

3 Εσύ, όμως, όταν κάνεις ελεημοσύνη, ας μη γνωρίζει το αριστερό σου χέρι τι κάνει το δεξί σου χέρι,

4 για να γίνεται η ελεημοσύνη σου στα κρυφά. Και ο Πατέρας σου που βλέπει στα κρυφά θα σου αποδώσει στα φανερά».

Μόνο με ένα μικρό δείγμα από αυτόν τον «Κώδικα τιμής», που ετοιμάζει το Υπουργείο Παδείας για τα παιδιά μας, μπορούμε να καταλάβουμε ότι σίγουρα κάτι έγινε για εμάς, χωρίς εμάς, κάπου αλλού, από κάποιους που ξεχωρίζουν τα παιδιά, σε παιδιά ανθρώπων και παιδιά- τι άλλου είδους;- μόνο αυτοί που τα έγραψαν ξέρουν!

Ένας ανήσυχος πολίτης

el.gr


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου