Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

Στο πόδι βρίσκεται σχεδόν η μισή Ελλάδα, μιας και ο Εγκέλαδος επισκέφθηκε την κεντρική και νότια Ελλάδα… μέσα στη νύχτα!

Πρώτα στη Χαλκίδα, ένας σεισμός εντάσεως 4,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αττική!

Και μετά από λίγο σεισμός στην Πάτρα, που αναστάτωσε την Αχαΐα…

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι πρόκειται για μια πολύπαθη σεισμογενή περιοχή, που έχει βιώσει τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού.

Στην Πάτρα ο εγκέλαδος είχε ένταση 4,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Σεισμός, ωστόσο είχε σημειωθεί και το πρωί.

Η δόνηση ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 11:45 το πρωί της Παρασκευής στο Βόλο.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της περιοχής Αγριά, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 2 χιλιόμετρα.

Αναμένουμε το πόρισμα των σεισμολόγων!

Ο πρώτος στη σειρά σεισμός που περιμέναμε έσπασε στα τρία – Εξού και η νέα σεισμική έξαρση στην Ελλάδα…που κάποιους τους ανησυχεί. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΜΑΣ

Μετά τον πρωινό σεισμό στη Μαγνησία (μέγεθος 4 ρίχτερ) πριν από λίγα λεπτά είχαμε τρεις σεισμούς μεγέθους 4,3 (Άγιοι Σαράντα – Βόρεια Ήπειρος) , 4,3 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου και 4,3 στη Μανωλάδα Ηλείας.

Επειδή είδα μερικούς «επιστήμονες» να μιλάνε για ανησυχία να σας πω ότι προσωπικά δεν ανησηχώ καθόλου.

Για όσους υποστηρίζουμε τη θεωρία Τσιάπα, οι τρεις αυτοί σεισμοί ήταν το σπάσιμο το 5,4 που περιμέναμε για σήμερα και τη διέλευση των οποίων παρατηρήσαμε με τις εκρήξεις της Αίτνας.

Επειδή γνωρίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο Ιούνιο και έναν Ιούλιο με σεισμούς που οι αφετηρίες τους είναι πολύ μεγάλες και τα ρήγματα στην Ελλάδα ούτως ή άλλως βρίσκονται σε διέγερση, ευχόμαστε και προσευχόμαστε οι «άμυνες της χώρας» να συνεχίσουν να δουλεύουν όπως κάνουν μέχρι σήμερα (Ηφαίστεια Ιταλίας).








e-koutsobola


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου