Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Συνολική ηλιακή έκλειψη που έρχεται την επόμενη εβδομάδα για την Ασία και τον Ειρηνικό

Συνολική ηλιακή έκλειψη που έρχεται την επόμενη εβδομάδα για την Ασία και τον Ειρηνικό


Μια ολική έκλειψη του ήλιου θα μετατρέψει την ημέρα σε νύχτα πάνω από τμήματα της Νοτιοανατολικής Ασίας και την Ειρηνικός ωκεανός την επόμενη εβδομάδα.

Ινδονησία θα έχετε την καλύτερη θέα Τετάρτη, ειδικά σε κεντρικά τμήματα της Βόρνεο και Σουμάτρα. Το μεγαλύτερο μέρος της ηλιακής έκλειψης θα είναι πάνω από τον ανοιχτό ωκεανό του Ειρηνικού.

Μία ολική ηλιακή έκλειψη συμβαίνει όταν το φεγγάρι παίρνει με τον τρόπο του ήλιου, χύτευση σκιά του σχετικά με την επιφάνεια της Γης.

Μια μερική ηλιακή έκλειψη, όταν μόνο μερικά από τον ήλιο καλύπτεται πάνω, θα είναι ορατή σε πολλούς άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, τις Κορέες, την Ιαπωνία, το Φιλιππίνες, Την Αυστραλία και τμήματα της Χαβάης.

Στη Χονολουλού, το 63% του ήλιου θα πρέπει να καλυφθούν, σύμφωνα με την Ουρανό και τηλεσκόπιο, Αλλά λόγω της Διεθνής γραμμή ημερομηνίας, Κάτοικοι της Χαβάης θα δείτε την εκδήλωση το απόγευμα της Τρίτης. Η μέγιστη έκλειψη θα συμβεί περίπου μία ώρα πριν τη δύση στις 17:37 τοπική ώρα την Τρίτη.

Αυτό είναι το πρώτο από τα δύο ηλιακές εκλείψεις φέτος, σύμφωνα με τη NASA. Το άλλο θα είναι ένα "δακτυλιοειδής" ηλιακή έκλειψη πάνω από την Αφρική στις 1 Σεπτεμβρίου Μια δακτυλιοειδής έκλειψη είναι εκείνη κατά την οποία η άκρη του ήλιου είναι ακόμα ορατά ως ένα φωτεινό δαχτυλίδι γύρω από το φεγγάρι.

Οι λαοί στις ΗΠΑ θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 21 του Αυγούστου του 2017, για να δείτε την επόμενη ολική έκλειψη ηλίου. Εκείνο το ένα θα φανεί στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, η Κεντρική Πεδιάδες και βορειοδυτικά.

Θα υπάρξουν δύο σεληνιακές εκλείψεις φέτος, στις 23 Μαρτίου και στις 16 Σεπτεμβρίου, η NASA αναφέρει. Μόνο το 23 Μαρ έκλειψη θα είναι ορατή στη Βόρεια Αμερική.

Και οι δύο θα είναι λιγότερο θεαματική "σκιόφωτος" σεληνιακές εκλείψεις, όταν το φεγγάρι είναι σε εξασθενημένο εξωτερικό (σκιόφωτος) σκιά της Γης. Αυτοί οι τύποι των σεληνιακές εκλείψεις μπορεί σχεδόν να περάσει απαρατήρητη.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου