Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι εκμεταλλεύονται μετανάστες στη Λέσβο

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι εκμεταλλεύονται μετανάστες στη Λέσβο
23/8/2015

Η σκηνή διαδραματίζεται στην παραλία Μηθύμνης στη Λέσβο. Ο υπάλληλος τοπικού ξενοδοχείου επιτίθεται εναντίον ερασιτέχνη καμεραμαν που βιντεοσκοπεί ομάδα Σύρων προσφύγων που φθάνουν στο νησί, απειλώντας τον να μην μπλέξει το ξενοδοχείο

Ένα βίντεο ντοκουμέντο για την εκμετάλλευση που υφίστανται οι μετανάστες στη Λέσβο από ορισμένους επιτήδιους δημοσιεύει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Η σκηνή διαδραματίζεται στην παραλία Μηθύμνης στη Λέσβο. Ο υπάλληλος τοπικού ξενοδοχείου επιτίθεται εναντίον ερασιτέχνη Βρετανού καμεραμαν ο οποίος βιντεοσκοπεί ομάδα Σύρων προσφύγων που φθάνουν με φουσκωτό στο νησί από τα τουρκικά παράλια.

Σε έξαλλη κατάσταση ο ξενοδοχοϋπάλληλος απειλεί το Βρετανό προειδοποιώντας τον να μην μπλέξει το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα αδίστακτα κυκλώματα ψαρεύουν πελάτες μεταξύ των εκατοντάδων μεταναστών που καταφθάνουν καθημερινά στη Λέσβο, χρεώνοντας διπλή και τριπλή τιμή ένα δωμάτιο.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο βουλευτής του Ποταμιού ο οποίος παραθέριζε στην περιοχή. Όπως δήλωσε στην κάμερα του Mega, καθημερινά ταξιτζήδες περιμένουν να καταφθάσουν οι φουσκωτές βάρκες για να αποσπάσουν ό,τι χρήματα μπορούν από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είτε με τα πόδια είτε με ταξί με πολύ ακριβό κόμιστρο προσπαθούν να διασχίσουν το νησί για να μπουν στα πλοία και να έρθουν στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Μηθύμνης, τα ταξί απαγορεύεται να μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά έχουν συμβεί κάποια ελάχιστα περιστατικά με κάποιους επιτήδειους οδηγούς που χρέωναν 40-50 ευρώ το άτομο για να τους μεταφέρουν, πολύ παραπάνω από την κανονική "ταρίφα".

 

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου