Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Οι Ιταλοί ψηφίζουν Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές

Οι Ιταλοί ψηφίζουν Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές

Οι Ιταλοί τουρίστες είναι αυτοί που δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία της Trivago που αφορούν αναζητήσεις που γίνονται μέσω του Διαδικτύου.

Η Trivago δημοσιοποίησε χθες την κατανομή ανά λαό που προτίμησε Ελλάδα για τις διακοπές του στο διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου, με βάση τις αναζητήσεις που έγιναν στο site της στο διάστημα μεταξύ 1ης Απριλίου και 19 Ιουλίου. Όπως και το 2014, έτσι και φέτος, οι Ιταλοί βρίσκονται και, μάλιστα, με πολύ μεγάλη διαφορά στην πρώτη θέση. Συγκεκριμένα, το 47% των τουριστών που θα έλθουν στην Ελλάδα στο δίμηνο Ιουλίου ? Αυγούστου θα είναι Ιταλοί, με τους Άγγλους να είναι στη δεύτερη θέση με 13% και τους Γερμανούς στην τρίτη θέση με 11%. Το 2014, οι Ιταλοί ήταν και πάλι στην πρώτη θέση με 48%, ακολουθούμενοι από τους Άγγλους με 15% και τους Γερμανούς με 14%.

Σημειώνεται ότι οι Ιταλοί είναι από τους λαούς που αποφεύγουν να κλείσουν πακέτα μέσω tour operators, προτιμώντας να κλείνουν μόνοι τους τις διακοπές τους, γι' αυτό υπάρχει και αυτή η μεγάλη διαφορά.

Ενδιαφέροντα είναι πάντως τα στοιχεία για το ενδιαφέρον που δείχνουν συγκεκριμένοι λαοί για το που θα πάνε διακοπές. Για παράδειγμα, το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα παρέμεινε σταθερό το 2015 σε σχέση με το 2014. Συγκεκριμένα, και τις δύο χρονιές το 6% των Γερμανών τουριστών, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις αναζητήσεις στην trivago, ενδιαφέρεθηκε να έλθει στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές διακοπές του. Πιο δημοφιλής προορισμός ήταν φέτος η Ιταλία με 36%.

ΑΓΓΛΟΙ

Αντίθετα, αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον των Άγγλων τουριστών για διακοπές στην Ελλάδα. Το 2014 το 8% των Άγλλων τουριστών ενδιαφέρθηκε να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές του στη χώρα μας, ποσοστό που αυξήθηκε στο 9% φέτος. Πιο δημοφιλής προορισμός φέτος για τους Άγγλους τουρίστες είναι η Ισπανία με ποσοστό 42%.

Τέλος, η Ελλάδα παραμένει πρώτη στις επιλογές των Σέρβων τουριστών. Το 2015 το 71% των Σέρβων τουριστών αναζήτησε ελληνικές τουριστικές προτάσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές του, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2014 ήταν στο 70%.

Δημήτρης Μαλλάς


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου