Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών στις 30 Ιουνίου

ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών στις 30 Ιουνίου

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30ή Ιουνίου.

Η Ελλάδα εάν αποτύχει να αποπληρώσει τη δόση των 1,7 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 30 Ιουνίου, θα τεθεί σε «καθυστέρηση» (arrears) και όχι σε «πτώχευση», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα ενημερώσει αμέσως την Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου σε περίπτωση αθέτησης πληρωμής.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε ότι το Ταμείο κρατά πιο σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας σε σχέση με την Κομισιόν και την ΕΚΤ. Οι θεσμοί (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) έχουν κοινή θέση, σημείωσε ο Τζέρι Ράις και τόνισε «υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται από το ΔΝΤ».

Πρόσθεσε επίσης πως το Ταμείο δείχνει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις. «Υπήρξαμε ευέλικτοι, παραμένουμε ευέλικτοι στην διαπραγμάτευση με την Αθήνα. Θέλουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση σε ότι αφορά τις δημοσιονομική προσαρμογή, σε ότι αφορά έσοδα και δαπάνες, σε ότι αφορά την ανάπτυξη», τόνισε και επισήμανε ότι «όλα πρέπει να ισορροπούν».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι στόχος του ΔΝΤ είναι να προστατεύονται οι αδύναμοι, όμως ξεκαθάρισε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν αλλαγές.

Σε ερώτηση, δε, για το χρέος, ο Ράις τόνισε πρώτα να πρέπει «να συμφωνηθούν και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και μετά να δούμε τη βιωσιμότητα του χρέους».

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου