Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Τι απάντησε ο υπουργός στη «Θεσσαλονίκη» για τα 80 χιλιάδες ευρώ

Τι απάντησε ο υπουργός στη «Θεσσαλονίκη» για τα 80 χιλιάδες ευρώ

Από χθες το πρωί το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» για τον αναπληρωτή υπουργό που έβγαλε 80 χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό, κάνει το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων.

Τι απάντησε όμως ο υπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το απόγευμα με τον συνάδελφο που έγραψε το ρεπορτάζ;

Επί της ουσίας παραδέχθηκε ότι σε διάστημα πριν μπει στην κυβέρνηση, προέβη σε μεταφορά χρημάτων προς το εξωτερικό, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό.

Ζήτησε να μην μπει το όνομά του γιατί θα κινηθεί δικαστικά εναντίον οποιασδήποτε εφημερίδας το πράξει και διέψευσε ότι μετέφερε 80.000 ευρώ, σε τράπεζα του Λουξεμβούργου, εντός του Μαρτίου.

Στο ερώτημα εάν «υπάρχει κάποια ανάλογη τραπεζική συναλλαγή που να αφορά κάποιο άλλο ποσόν, σε διαφορετικό χρόνο;» ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι «αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Δεν έχει σχέση με την περίοδο κατά την οποία βρίσκομαι στην κυβέρνηση. Εγώ δούλευα στο Βέλγιο από το 1992…».

Στην επισήμανση της εφημερίδας ότι το ερώτημα δεν αφορά χρήματα που αποκτήθηκαν κατά το μακρινό παρελθόν από δραστηριότητα στο εξωτερικό, αλλά σε πρόσφατη μεταφορά χρημάτων, το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε ότι «…και η σύζυγός μου κινεί χρήματα και ούτε ξέρω τι κάνει και η σύζυγός μου μπορώ να σου πω».

Σύμφωνα πάντως με τον «μικρο-πολιτικό» των Νέων, η μεταφορά έγινε τον Ιανουάριο, το ποσό ήταν μικρότερο και η χώρα προορισμού ήταν βορειότερα του Λουξεμβούργου. Αυτά ισχυρίστηκε ο ίδιος ο υπουργός σε συνεργάτες του πρωθυπουργού που επικοινώνησαν χθες μαζί του, πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καλέσει την εφημερίδα να δημοσιεύσει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού, το ποσό που έβγαλε στο εξωτερικό και τα στοιχεία του λογαριασμού.

Η εφημερίδα σήμερα δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της την απάντηση του υπουργού στον συντάκτη του ρεπορτάζ και στο εσωτερικό αναρωτιέται πόσο επιλήψιμο είναι για ένα στέλεχος και σημερινό αναπληρωτή υπουργό να έχει «παρκαρισμένα» τα χρήματά του στο εξωτερικό με ασφάλεια και να καλεί ταυτόχρονα τους πολίτες να τα επαναπατρίσουν. Και καλεί την κυβέρνηση, μέσω της Europbank, να αναζητήσει τα συγκεκριμένα στοιχεία, εκτός κι αν φοβάται ότι θα βρει περισσότερα του ενός μέλη της που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου