Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ρωσική παρέμβαση στον ΟΗΕ για τον πόλεμο στην Υεμένη

Ρωσική παρέμβαση στον ΟΗΕ για τον πόλεμο στην Υεμένη

Η Ρωσία αποφάσισε να παρέμβει διπλωματικά στην αρχή, στην διένεξη που εξελίσσεται στην Υεμένη, με υπόμνημα της στον ΟΗΕ. Το επόμενο βήμα της Μόσχας θα είναι η αποστολή ρωσικού στόλου στην περιοχή .

Το Κίνημα Ανσαρουλάχ χαιρέτισε την πρόταση ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός, που κατέθεσε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει η τουρκική τηλεόραση , TRT.

Το Κίνημα των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, χαιρέτισε την πρόταση ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός που κατέθεσε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών .

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Υεμένης SABA ο εκπρόσωπος των Χούτι Σαρίφ Γκαλίπ Λοκμάν δήλωσε ότι, οι αντάρτες αντιμετώπισαν με ικανοποίηση την ρωσική πρόταση ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός, και τις προσπάθειες που καταβάλουν όλες οι χώρες οι οποίες είναι κατά των επιθέσεων εναντίον του λαού της Υεμένης.

Ο Λοκμάν επέρριψε ευθύνες στην Σαουδική Αραβία για την δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα λόγω των επιχειρήσεων, καλώντας τον ΟΗΕ και όλες τις χώρες να κάνουν ότι τους αναλογεί προκειμένου να τερματιστούν οι επιθέσεις και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα.

Εντωμεταξύ το κανάλι Al Mesira που ανήκει στους Χούτι μετέδωσε ότι οι Χούτι είναι έτοιμοι να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου υπό την αιγίδα των ΗΕ.

«Ζητούμε την άρση του άδικου αυτού εμπάργκο. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε οποιοδήποτε θετικό βήμα που θα απαλύνει τον πόνο των πολιτών της Υεμένης», ανέφερε το κανάλι.

Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ταξίαρχος Αχμέντ αλ Ασίρι, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Ριάντ είπε ότι δεν έχουν λάβει καταφατική απάντηση από τους Χούτι, στην έκκληση τους για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας που θα τεθεί σε ισχύ στις 12 Μαΐου.

Ο Αλ Ασίρι δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν περίπου 130 αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων των Χούτι το τελευταίο 24ωρο, οι οποίες έπληξαν τον στόχο στις 100 από αυτές και πως σκοτώθηκαν 17 ηγετικά στελέχη των Χούτι .

«Θα επιφέρουμε ένα βαρύ πλήγμα στους αντάρτες Χούτι τις επόμενες 48 ώρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του συνασπισμού.

Σύμφωνα με πλήθος άρθρων μας στο pentapostagma.gr, για τον νέο πόλεμο στην Υεμένη , ο κόσμος τρελάθηκε για τα καλά ή κάτι άλλο συμβαίνει. Μια εσωτερική διαμάχη μετατράπηκε σε εμφύλιο πόλεμο, και στην συνέχεια σε παρέμβαση όλου του αραβικού συνδέσμου. Στην συνέχεια καθώς διαφαίνεται θα αποτελέσει θέμα σύγκρουσης ΗΠΑ και Ρωσίας. Είπαμε , διάγουμε την εποχή του επανακαθορισμού των γεωπολιτικών σφαιρών επιρροής από την εποχή της Γιάλτας το 1945.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου