Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Λαφαζάνης: "Ταφόπετρα" δεκαετιών για την Αριστερά μία "άτακτη υποχώρηση"

Λαφαζάνης: "Ταφόπετρα" δεκαετιών για την Αριστερά μία "άτακτη υποχώρηση"


Τι μήνυμα στέλνει στο Μαξίμου για το πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους. Τι λέει για τις κόκκινες γραμμές.
 
«Μία "άτακτη υποχώρηση" ή μία "ταπεινωτική υποταγή" θα σήμαινε ταφόπετρα δεκαετιών για την Αριστερά και "τελική λύση" καταστροφής για τον τόπο», δηλώνει ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στέλνει μήνυμα στο Μαξίμου ότι «για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι «οι κόκκινες γραμμές μας, παραμένουν αξεθώριαστες».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «η συμφωνία με τους εταίρους ή θα έχει αυτήν την συμβατότητα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ή δεν θα υπάρξει», συμπληρώνοντας ότι «μια συμφωνία με τους θεσμούς δεν μπορεί να διχάζει και να προκαλεί τριγμούς και κλυδωνισμούς.

Αντίθετα, για να είναι βιώσιμη, θα πρέπει να τυγχάνει ευρείας συναίνεσης μέσα στο κόμμα και αποδοχής και στήριξης από τον κόσμο της Αριστεράς. Μία τέτοια συμφωνία επιδιώκουμε ως Κυβέρνηση και όχι συμφωνία μνημονιακής συνέχειας».

Στέλνοντας μάλιστα «δεύτερο μήνυμα» στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι η έννοια του «έντιμου συμβιβασμού» είναι αόριστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως “λάστιχο” για να καλυφθούν τα πάντα και προσθέτει ότι «η ουσία είναι μια: οι λεγόμενοι εταίροι επιδιώκουν μια συμφωνία σκληρής νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης στον αντίποδα των προγραμματικών εξαγγελιών της κυβέρνησης.

Μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να εξωραϊστεί απλώς με την προσωρινή αποφυγή κάποιων από τα πιο ακραία και άγρια αντικοινωνικά μέτρα που θέλουν να της επιβάλλουν».


ΠΗΓΗ 

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου