Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Διαπραγματευτικό όπλο η απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις

Διαπραγματευτικό όπλο η απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον για τις συντάξεις και την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει τις μειώσεις των προηγούμενων ετών (2012) ως αντισυνταγματικές, κάτι που επανέλαβε και σήμερα μιλώντας στο Mega ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η απόφαση είναι ειλλημμένη, όμως ως γνωστόν θα δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο το θέμα εξετάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από την προσφυγή περίπου 100 συνταξιούχων.

Κατά τον ίδιο η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης στις συζητήσεις με τους δανειστές. Υπό αυτό το πρίσμα σε ενδεχόμενες νέες πιέσεις στις διαπραγματεύσεις για κύριες και επικουρικές υπάρχει η δυνατότητα επίκλησης στο δικαστικό μπλόκο που προκύπτει.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται, όπως υποστήριξε, ότι "με τα δεδομένα και εκτιμώντας το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δεν μπορεί η κυβέρνηση να προβεί σε περαιτέρω μειώσεις". Ο ίδιος εξήγησε ακόμη ότι με βάση αυτήν την απόφαση, θα πρέπει να χορηγηθούν σε αυτούς που προσέφυγαν τα αναδρομικά και να αναπροσαρμοστούν οι σημερινές τους συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Αναγνώρισε, δε, ότι "το κόστος είναι μεγάλο", αλλά τόνισε πως "η κυβέρνηση έχει ένα όπλο διαπραγματευτικό".


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου