Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Το «τριήμερο του διαβόλου» πλησιάζει

Το «τριήμερο του διαβόλου» πλησιάζει

Το τριήμερο 27, 28 και 29 Απριλίου θα είναι κυριολεκτικά «καυτό» για την ελληνική κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να αρχίσει να πληρώνει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα Μαΐου. Το συνολικό τους ύψος υπολογίζεται σε κάτι παραπάνω από 1,5 δισ ευρώ και αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο πώς και από πού θα εξασφαλισθούν. Από την κυβέρνηση, πάντως, δηλώνουν ψυχραιμία. Από το Γενικό Λογιστήριο, ωστόσο, δηλώνουν άγχος και αγωνία.

Οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι γίνονται και νέες συναντήσεις με τις διοικήσεις Ταμείων, για την «αξιοποίηση» των αποθεματικών τους. Οι τελευταίες εξακολουθούν να δηλώνουν απρόθυμες για οποιαδήποτε παραχώρηση των πόρρων τους και να επιμένουν ότι η υφιστάμενη νομική τους θωράκιση έναντι μελλοντικών (ποινικών ή αστικών) ευθυνών τους, παραμένει ελλιπής. Η κυβέρνηση αναμένεται ότι τις προσεχείς μέρες θα προχωρήσει σε νέα νομοθετική παρέμβαση για το ίδιο ζήτημα, ωστόσο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η κατάσταση θα λειανθεί ακόμα και σ' αυτή τη περίπτωση.

Πάντως, για την ιστορία, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το δημόσιο έχει «ρεπάρει» περισσότερα από 2 δισ. ευρώ, όπερ σημαίνει ότι άλλο αξιόλογο «μαξιλάρι» από αυτή την «πηγή» δεν υπάρχει. Τα Ταμεία είναι αρνητικά για να «θυσιάσουν» κι άλλα αποθεματικά και το κυνήγι για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι και να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του δημοσίου, συνεχίζεται...


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου