Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει plan B για την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει plan B για την Ελλάδα

Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα στην αντιπαράθεση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Eurogroup ρωτήθηκε για το αν υπάρχει "σχέδιο Β" για την Ελλάδα.

«Η ερώτηση είναι εάν η Ολλανδία είναι προετοιμασμένη ή εάν η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, η απάντηση σε αυτό είναι «ναι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης με μέλη του ολλανδικού κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, όπως είπε, ελπίζει ότι τώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ανασχηματισμό της ομάδας διαπραγμάτευσης οι συζητήσεις να γίνουν περισσότερο παραγωγικές, συζητώντας την επανέναρξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης της χώρας, παραμερίζοντας τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ελπίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή αυτή την εβδομάδα, είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ. «Και λέω ελπίζουμε, γιατί θα πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα», τόνισε.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ακόμα ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει δημοσιεύματα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις δηλώσεις Τσίπρα και Βαρουφάκη για μεταρρυθμίσεις ώστε να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της Ελλάδας.

Ο κ. Ντέισελμπλουμ υπογράμμισε παράλληλα ότι οι Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα ήταν καλύτερο να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο σε συνεντεύξεις και περισσότερον «στην αποφυγή της αβύσσου» για την Ελλάδα.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου