Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΟΟΣΑ: Διαφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης – Ζητάει προσήλωση στο πρόγραμμα

ΟΟΣΑ: Διαφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης – Ζητάει προσήλωση στο πρόγραμμα

Επί ελληνικού εδάφους θα βρίσκεται το βράδυ της Τρίτης ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, στο πρόσωπο του οποίου η Αθήνα έχει στηρίξει πολλά όχι μόνο όσον αφορά στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει στο Eurogroup αλλά και αναφορικά με τις πρακτικές που ακολούθησε ο Μεξικανός για να περιορίσει δραστικά το χρέος της χώρας του.

Το βράδυ της Τρίτης ο Ανχελ Γκουρία θα δειπνήσει με τον Γιάνη Βαρουφάκη και την Τετάρτη το πρωί- όσο θα ανεβαίνει ο «πυρετός. των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες- ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Παλιός γνώριμος του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Ανχελ Γκουρία έχει εκπονήσει σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές ένα ειδικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, δεν έχει καμία σχέση με το περιβόητο...toolkit που προκάλεσε εντάσεις στην εφαρμογή του, κυρίως στο πεδίο της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων, των φαρμακείων, της πώλησης φρέσκου γάλακτος.

Την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά, όμως, χέρι- χέρι με τον κ. Γκουρία, ο ΟΟΣΑ στην έκθεση του για τις προοπτικές της διεθνούς οικονομίας (Going for Growth) βάζει... τρικλοποδιά στην προσπάθεια της Αθήνας να προσπεράσει τις επώδυνες αλλαγές στην αγορά εργασίας και στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διασφάλιση της πλήρους εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που προωθήθηκαν, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ύφεση, εστιάζοντας μάλιστα στην αγορά εργασίας! Ο Οργανισμός υπεραμύνεται, μάλιστα, των αλλαγών που έγιναν στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών- όπως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές- συστήνοντας την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων, που ξεκίνησαν σε λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρόμους.

Το... κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ο ΟΟΣΑ επιμένει πως πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία αξιολόγησης στο πεδίο της εκπαίδευσης , όπως επίσης στο Δημόσιο, όπου πρέπει να τεθούν προσωπικοί στόχοι!


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου