Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ο Συριακός Στρατός και η Χεζμπολάχ περικυκλώνουν το Χαλέπι

Ο Συριακός Στρατός και η Χεζμπολάχ περικυκλώνουν το Χαλέπι

Ο συριακός στρατός ο οποίος υποστηρίζεται από συμμαχική πολιτοφυλακή έχει καταλάβει το τελευταίο διάστημα πολλά χωριά κοντά στο Χαλέπι, εν μέσω σφοδρών μαχών, με στόχο την περικύκλωση της πόλης αυτής, « κόβοντας» τις γραμμές ανεφοδιασμού των ανταρτών, γράφει σήμερα Τρίτη η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας theglobeandmail.com .

Οι επιχειρήσεις για το Χαλέπι αποτελούν την δεύτερη μεγάλη επίθεση από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις μέσα σε μια εβδομάδα. Ο στρατός και συμμαχικές ομάδες των ανταρτών της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, έχουν ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο νότιο τμήμα της Συρίας, κατά των ανταρτών.

Το συριακό παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έχει έδρα στην Βρετανία, ανακοίνωσε ότι από τις σκληρές μάχες, βόρεια του Χαλεπίου έχει μπλοκαριστεί ο οδικός άξονας που οδηγεί προς τα τουρκικά σύνορα, και τον οποίον χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες ως κύρια διαδρομή ανεφοδιασμού .
Ο συριακός στρατός στην κυριολεξία σάρωσε τους αντάρτες, καταλαμβάνοντας τα χωριά, Bashkuwi και Sifat, ενώ μάχες μαίνονται σε άλλα δύο χωριά , στο Hardatain και στο Ratain, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, το οποίο παρακολουθεί την συριακή σύγκρουση με την χρήση ανθρώπινων πηγών του στις περιοχές αυτές .

Το Χαλέπι είναι η δεύτερη πόλη της Συρίας, και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων μεταξύ των φιλο-κυβερνητικών δυνάμεων, και των ισλαμιστών ανταρτών, συμπεριλαμβανομένων των ισλαμικών ταξιαρχιών, της σκληροπυρηνικής πτέρυγας της Αλ-Κάιντα και του μετώπου Nusra Front.

Ένας μεσολαβητής του ΟΗΕ ο οποίος αγωνίζεται να επιτύχει κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι για μήνες, ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και στην μετριοπαθή αντιπολίτευση , δηλώνει ότι ο συριακός στρατός περικυκλώνει συστηματικά την πόλη αυτή , με στόχο να εκδιώξει εντελώς όλους τους αντάρτες.

«Είναι πολύ σημαντικό, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι, διότι έτσι θα αποκόψουμε εντελώς τις γραμμές εφοδιασμού των ισλαμιστών για το μέλλον. Το συριακό καθεστώς κινείται προς τα εμπρός εκεί, δηλώνει ο ιδρυτής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν .

Περισσότεροι από 210.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στη συριακή σύγκρουση, η οποία μετρά το πέμπτο έτος, τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και πλήθος άρθρων μας στο pentapostagma.gr.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε την Τρίτη ότι, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν στο Χαλέπι, μετά από εκτόξευση ρουκετών. Το Παρατηρητήριο ανέφερε σφοδρές μάχες μεταξύ φιλοκυβερνητικών μαχητών, του μετώπου Nusra Front και των Ισλαμικών ταγμάτων σε τουλάχιστον έξι γειτονιές, στην παλαιά συνοικία στο Χαλέπι και στην συνοικία Jamiat al-Zahra.

pentapostagma.gr


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του 
διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου