Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup: «Παράταση 4 μηνών. Τη Δευτέρα η κυβέρνηση μας παρουσιάζει μέτρα που θέλει να πάρει»

Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup: «Παράταση 4 μηνών. Τη Δευτέρα η κυβέρνηση μας παρουσιάζει μέτρα που θέλει να πάρει»

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει ελπίδα ότι στο τέλος θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα. Μιλάμε για σχέσεις εμπιστοσύνης και σήμερα και κάναμε ένα σημαντικό νήμα στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, είμαστε ξανά σε πολύ καλό έδαφος. Θα ήθελα να τονίσω τα κύρια σημεία αυτής της συμφωνίας. Αποφασίσαμε να υπάρξει παράταση τεσσάρων μηνών. Η επιτυχής συμφωνίας θα επιτρέψει να συνεχιστεί το τρέχον πρόγραμμα.

Το αρχικό αίτημα ήταν για παράταση έξι μηνών, εμείς δίνουμε τέσσερις Οι πόροι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι διαθέσιμοι κατά το διάστημα της παράτασης Ο σκοπός του αιτήματος που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση είναι να υπάρξει θετική εξέλιξη. Απόψε έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της επανοικοδόμησης της εμπιστοσύνης. Υπάρχει ευελιξία στο πρόγραμμα και εμείς πρέπει να φανούμε όσο πιο ευέλικτοι γίνεται. 

Οι αρχές σήμερα δεσμεύονται να φέρουν περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και να μην φέρουν μονομερείς δράσεις, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους προς τους πιστωτές, τη διασφάλιση των πλεονασμάτων. Ταυτόχρονα οι θεσμοί θα λάβουν υπόψη για το πλεόνασμα του τρέχοντος έτους τις οικονομικές συνθήκες. Θα κάνουμε έναν πρώτο κατάλογο των μέτρων που θα παρουσιαστεί την επόμενη Δευτέρα, λέει ο Ντέισελμπλουμ. Τη Δευτέρα θα υπάρξει ένας κατάλογος των πρώτων μέτρων και επ΄αυτού θα γνωμοδοτήσουν οι θεσμοί για τη συνέχεια. Αν η κατάληξη είναι ευτυχής τότε τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πρωί θα συνεχίσει η διαδικασία.

Μοσκοβισί: Πρόκειται για μια ορθολογισμένη απόφαση που είναι προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων. Εάν καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα τη Δευτέρα, τότε ο λόγος θα περάσει στα κράτη - μέλη Θα γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις της Ελλάδας. Έπρεπε να υπάρξει εμπιστοσύνη, αυτό είναι ένα προαπαιτούμενο για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Είμαι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. 

Ελπίζω ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι μια καλή βάση. Είναι μια μία ισοσκελισμένη συμφωνία που διασφαλίσει ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Ελλάδος Τα βήματα δεν θα είναι πολύ εύκολα, αλλά θα πρέπει να γίνουν και πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα μέτρα για ορθή δημοσιονομική πολιτική και βιωσιμότητα του χρέους. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι ελληνικές φορολογικές αρχές θα γίνουν πιο ευέλικτες και πιο αποτελεσματικές. Απόψε κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Λαγκάρντ: Εμείς το βλέπουμε ως μία σειρά από στάδια και συμφωνίες όπου πρέπει να επιτευχθεί έργο. Το πρώτο πράγμα είναι η κατάθεση τη Δευτέρα μίας σειράς μεταρρυθμίσεων που πρόκειται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, λέει η Λαγκάρντ. Τη Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη θα γίνει η αξιολόγηση του πακέτου. Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία είναι τέλη Απριλίου. Η τελική προθεσμία είναι η λήξη του τετραμήνου, ελπίζουμε ως τότε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μία αξιολόγηση.

Ρέγκλινγκ: Θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα προχωρά σε διευθέτηση

Σύμφωνα με το newsbomb.gr, για ενθαρρυντικό αποτέλεσμα που προέκυψε από το Eurogroup έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τη διάρκειας της συνέντευξης Τύπου, μετά το πέρας της συνεδρίασης.

«Υπάρχουν ακόμα 1,8 δις ευρώ διαθέσιμα για την Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας » είπε ο κ. Ρέγκλινγκ.

«Το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης είναι ενθαρρυντικό, η Ελλάδα θα προχωρήσει στην τρέχουσα διευθέτηση, θα ήταν κρίμα αν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού είχαν πάει χαμένες» είπε.

«Χαίρομαι που η Ελλάδα είναι σε θέση και προτίθεται να τιμήσει τις δεσμεύσεις της» τόνισε.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του 
διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου