Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Οι φανατικοί Ισλαμιστές κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη Βεγγάζη


Χάος στη Βεγγάζη με τις αντιμαχόμενες ομάδες να έχουν μεταβάλει την περιοχή σε μια κόλαση πυρός αναγκάζοντας τους κάτοικους της περιοχής να ψάχνουν με κάθε τρόπο να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ η συμμαχία των φανατικών ισλαμιστών κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Στις τελευταίες εξελίξεις των μαχών η οργάνωση Al-Saiqa στη Βεγγάζη υπέστη σημαντική ήττα όταν η βάση της κατελήφθη από ένα συνασπισμό ισλαμικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης και της ριζοσπαστικής Ανσάρ αλ-Σαρία, στις 29 Ιουλίου. Ο διοικητής της Al-Saiqa Wanis Abu Khamadah αναγνώρισε ότι οι δυνάμεις του υποχώρησαν από τις θέσεις τους αφήνοντας τη βάση στα χέρια των αντιπάλων μετά από αρκετές μέρες σκληρών μαχών που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημίες στη περιοχή Bu Atni της Βεγγάζη. 

Η Al-Saiqa που είναι πιστή στον αποστάτη πρώην στρατηγό Khalifa Haftar υποστηρίχθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Λιβύης που πετούσαν από την αεροπορική βάση Binina έξω από τη Βεγγάζη. 

Η Πολεμική Αεροπορία της Λιβύης επιβεβαίωσε ότι έχασε ένα MiG-21 κατά τη διάρκεια της μάχης, αποδίδοντας τη συντριβή σε βλάβη, και όχι σε πυρά που δέχτηκε από το έδαφος. Σύμφωνα με την Λιβυκή Αεροπορία ο πιλότος σώθηκε χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα... 

Η οργάνωση Ανσάρ αλ-Σαρία από τη μεριά της έδωσε στη πολυάριθμες φωτογραφίες του εξοπλισμού που πήρε στη κατοχή της όταν κατέλαβε τη βάση, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε αντιαεροπορικούς πυραύλους Strela, διάφορα τυφέκια εφόδου, μεταξύ αυτών και μερικά από τα νέα AK-103 και αντιαρματικούς πυραύλους MILAN. 

Ο Haftar και οι σύμμαχοι του, που εξαπέλυσαν την επιχείρηση «Αξιοπρέπεια» εναντίον των φανατικών ισλαμιστών στη Βεγγάζη το Μάιο, χάνουν συνεχώς έδαφος στις μάχες με τους αντιπάλους τους, παρά το πλεονέκτημα της αεροπορικής υποστήριξης που έχουν. Η οργάνωση Ανσάρ αλ-Σαρία και οι σύμμαχοι της κατέλαβαν επίσης δύο γειτονικές βάσεις στην περιοχή Bu Atni στις 21 Ιουλίου. 

Μετά από τις τελευταίες ήττες που υπέστησαν οι δυνάμεις του Haftar υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο ίδιος εγκατέλειψε τη χώρα. Ωστόσο, ο Haftar δήλωσε στο Al-Arabiya News ότι οι δυνάμεις του έχουν ακόμα υπό τον έλεγχο τους τη Βεγγάζη και απλά "απέσυρε δυνάμεις του από ορισμένες θέσεις καθαρά για λόγους τακτικής".

ΠΗΓΗ
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου