Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

«Σφάζονται» για τις αρμοδιότητες υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί


Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος
Το μόνιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας πρωθυπουργός όταν δημιουργεί ένα κυβερνητικό σχήμα είναι η κατανομή των αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε υπουργούς και υφυπουργούς. Με την πρόσθεση του τίτλου «αναπληρωτής υπουργός» το πρόβλημα αυτό έγινε μεγαλύτερο αφού συχνά οι αρμοδιότητες των τριών δηλαδή υπουργού , αναπληρωτή υπουργού και υφυπουργού  επικαλύπτουν, αντί να συμπληρώνουν, η μία την άλλη.
Στο υπουργείο ανάπτυξης για παράδειγμα ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν το  φιλέτο του ΕΣΠΑ θα πάει στο ΠΑΣΟΚ δηλαδή στα χέρια του κ Κωνσταντινόπουλου ή αν θα παραμείνει στις αρμοδιότητες του υπουργού Νίκου Δένδια. Το ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία να διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου το πακέτο του ΕΣΠΑ το δικό του κυβερνητικό στέλεχος ,γεγονός που βρίσκει σθεναρή αντίσταση ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Παρόμοια η κατάσταση και στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης που τόσο ο κ. Καρασμάνης όσο και ο Πάρις Κουκουλόπουλος θα ήθελαν να έχουν εξ ολοκλήρου στο χαρτοφυλάκιό τους τα χρήματα από τους κοινοτικούς πόρους .
Αλλά και στο υπουργείο υγείας υπάρχει διαφωνία για το χαρτοφυλάκιο του φαρμάκου με τον αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο αλλά και το ΠΑΣΟΚ να επιθυμούν αυτός ο τομέας να περάσει στα χέρια του για να μπορεί έτσι να δείξει ένα ακόμη κοινωνικό πρόσωπο. Ωστόσο ο κ Βορίδης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο τομέας των φαρμάκων άνηκε εξ ολοκλήρου στον προκάτοχό του και επιθυμεί να έχει εκείνος τον έλεγχο.
Προβλήματα με τις αρμοδιότητες αντιμετωπίζει και ο Αργύρης Ντινόπουλος στο υπουργείο εσωτερικών όπου ο Γιώργος Ντόλιος ανέλαβε το μεταναστευτικό κομμάτι αλλά επιθυμεί μεγαλύτερο μερίδιο αρμοδιοτήτων , ενώ ο αναπληρωτής Θεόφιλος Λεονταρίδης μένει μόνο με την διαχειριση των νομαρχιών .
Δύσκολος είναι και ο γρίφος στο υπουργείο εργασίας αφού εκεί προστέθηκαν δύο ακόμη υφυπουργοί. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν τον κ Μπέζα , και μάλιστα κατ εντολήν του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει το κομμάτι των ασφαλιστικών ταμείων με τον κ Βρούτση όμως να αντιδρά για το ΙΚΑ που επιθυμεί να το έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του. Ο έταιρος αναπληρωτής κ Πλακιωτάκης θα πάρει όπως όλα δείχνουν ένα κομμάτι του ΕΣΠΑ για τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και τις αρμοδιότητες για τον ΟΑΕΔ. όσο για τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, θα αναλάβει μόνο  τα θέματα Πρόνοιας.
ΠΗΓΗ
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου