Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΝΑΞΟΣ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το υπέροχο νησί των Κυκλάδων!


Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων στην καρδιά Αιγαίου, σου συστήνεται χωρίς τουριστικά ψιμύθια. Με το αυθεντικό της πρόσωπο σε καλωσορίζει μεγαλόπρεπα στη γη της με την Πορτάρα. Η μαρμάρινη πύλη που στέκει εδώ και αιώνες στο νησάκι Παλάτια, το σήμα κατατεθέν της, είναι το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσεις φτάνοντας στο λιμάνι. Πριν φύγεις από εκεί για να εξερευνήσεις τις εξαιρετικές παραλίες και τα παραδοσιακά χωριά της, η Νάξος θα σε μονοπωλήσει με τη γραφική της Χώρα, αφού εδώ και στον οικισμό του Αϊ-Γιώργη -το πιο μοντέρνο κομμάτι της- συγκεντρώνεται όλη η κίνηση. Από την πρώτη στιγμή θα θέλει να σε κάνει μέρος της ιστορίας της, οπότε θα σε οδηγήσει δειλά δειλά στο Ενετικό Κάστρο.


Εκεί, θα σε ξελογιάσει με τα αρχοντικά του 14ου αιώνα και τα βενετσιάνικα οικόσημα. Το αποτέλεσμα θα είναι να χαθείς χωρίς πυξίδα στα στενά σοκάκια με τις μπουκαμβίλιες, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι με χρονομηχανή. Λίγο μετά, όταν πια θα έχεις σπάσει το φράγμα του χρόνου, θα σε μαγέψει με τα λαβυρινθώδη καλντερίμια γύρω από το Κάστρο, που βρίθουν από πολύχρωμα μαγαζάκια με αναμνηστικά και χειροποίητα κοσμήματα. Όλα τους ενδείκνυνται για χάζι, ειδικά τις βραδινές ώρες, όταν και απολαμβάνουν μια διαφορετική λάμψη.

2011

Από εκεί θα σε οδηγήσει, χωρίς να το καταλάβεις, στην Παλιά Αγορά, που κρύβει έναν δικό της μικρόκοσμο και θα σε μεταφέρει νοερά σε μια άλλη εποχή... Αν πάλι θέλεις να γίνεις κι εσύ κομμάτι της μεγαλύτερης περαντζάδας του νησιού θα πρέπει να την ακολουθήσεις στην κεντρική παραλία με τα δεκάδες cafes, μεζεδοπωλεία και μπαράκια. Με θέα στη γεμάτη ιστιοπλοϊκά μαρίνα, θα απολαύσεις μαζί της την καλύτερη σου βόλτα μέχρι να σας βρει το βράδυ. Άλλωστε, η Νάξος νυχτοπερπατάει στα cafe-bars και στα clubs που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας, όταν δεν απολαμβάνει τα δροσερά της cocktails στα beach bars της Πλάκας. Κι αν ήδη ψάχνεις μέρος για να γράψεις τον πιο ρομαντικό επίλογο στο νησί, όσο κι αν φαντάζει κλισέ, θα σου προτείνει να ζήσεις με τους υπόλοιπους τουρίστες την πιο ανεπανάληπτη στιγμή, σαν θα δίνεις από την Πορτάρα το πιο θερμό σου χειροκρότημα στον ήλιο που βυθίζεται στα πύρινα νερά του Αιγαίου...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
2011
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου