Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΜΥΡΩΔΙΑ επίθεσης των ΗΠΑ στη Συρία; Περίεργες δηλώσεις για τις αεροπορικές επιδρομές


Του Στρατή Μαζίδη

Πολύ περίεργα μας τα λένε οι ΗΠΑ τελευταία όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας της οποίας κάποτε υπήρξαν σταυροφόροι και πιο πίσω οι αληθινοί δημιουργοί της.


Ο Λευκός Οίκος προέβη σε προειδοποίηση της Συρίας για τις αεροπορικές επιδρομές στη μεθόριο με το Ιράκ με στόχο takfiri μαχητές πουελέγχουν μεγάλες περιοχές των δύο χωρών.

Ο Γραμματέας Τύπου Josh Earnest δήλωσε την Τετάρτη πως οι ΗΠΑ«δεν έχουν λόγο να αμφισβητήσουνεκθέσεις που αποδίδουν στη Συρία τις επιθέσεις στις θέσεις των μαχητών της ISIL.
 

Μάλιστα ο Earnest κατηγόρησε την κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι αυτή επέτρεψε στην ουσία στην ISIL να ευδοκιμήσει σε πρώτο χρόνο και προσέθεσε πως η λύση για την απειλήπου αντιμετωπίζει το Ιράκ δεν είναι η παρέμβαση του καθεστώτοςΆσαντ.

Επιπλέον ο ΥΠΕΞ John Kerry προειδοποίησε επίσης τη Συρία και άλλες γειτονικές χώρες του Ιράκ να μείνουν έξω από τη σύγκρουση.

"Έχουμε καταστήσει σαφές σε όλους στην περιοχή πως δεν χρειαζόμαστε τίποτα που θα μπορούσε να επιδεινώσει τις θρησκευτικές διαιρέσεις που είναι ήδη σε αυξημένο επίπεδο της έντασηςδήλωσε την Τετάρτη ο Kerry στις Βρυξέλλες σε μια συνάντηση διπλωματών από μέλη του ΝΑΤΟ


Ωστόσο ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μαλίκι άδειασε την Ουάσινγκτον χαιρετίζοντας τα πλήγματα της Συριακής Αεροπορίας σε βάρος των εξτρεμιστών της ISIL.

Αλλά ποιες είναι οι ΗΠΑ που θα υποδείξουν στις γειτονικές χώρες να ανακατευθούν ή όχι σε μια διαμάχη που γίνεται δίπλα τους και σε ένα κράτος που πρακτικά δεν υπάρχει;

Και τι σημαίνει αυτή η προειδοποίηση προς τη Συρία που ήρθε σε μια εποχή κατά την οποία συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιτυχίες του συριακού στρατού; Ότι θα υπάρξουν κι άλλες; Με σκοπό να ζητηθεί πάλι επέμβαση με καμιά απίστευτη δικαιολογία;

Ας θυμηθούμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι, πάλι με τον Ασαντ σε θέση ισχύος προέκυψε η ιστορία με τα χημικά. 

ΠΗΓΗ
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου