Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Πέντε νεκροί σε πυρκαγιά από αεροπορική επίθεση ουκρανικών μαχητικών στο Λουγκάνσκ – Μεταξύ των θυμάτων η υπουργός υγείας Νατάλια Αρκίποβα



Αιματηρή αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε σήμερα στο Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Πυρκαγιά ξέσπασε στον τέταρτο όροφο κτιρίου της περιφερειακής διοίκησης μετά από βομβιστική επίθεση των ουκρανικών μαχητικών στην πόλη. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται στους πέντε, όλοι πολίτες,  ενώ στην περιοχή έχουν καταφθάσει πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα για τους τραυματίες. 
Οπως επιβεβαιώνει η υπηρεσία Τύπου της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, μεταξύ των θυμάτων είναι και η υπουργός Υγείας Νατάλια Αρκίποβα: «Και οι πέντε νεκροί είναι άμαχοι πολίτες, ενώ υπάρχουν αρκετοί πολίτες σοβαρά τραυματισμένοι». 
Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να εκκενώσουν την γύρω περιοχή καθώς, όπως λένε, αναμένεται και νέο αεροπορικό χτύπημα.
Στο μεταξύ οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής ανατίναξαν σήμερα μία γέφυρα «για λόγους ασφαλείας». Υπάρχουν τρεις γέφυρες στην περιοχή, μια σιδηροδρομική και δύο οδικές – μια παλιά και μια σύγχρονη. Εκπρόσωπος των αυτονομιστών είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass πως οι μαχητές ανατίναξαν την παλιά οδική γέφυρα. 
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου