Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Αμηχανία στη Χαριλάου Τρικούπη από το ενδεχόμενο νέας «απώλειας»


Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ακόμη και για επόμενο «χτύπημα» από βουλευτή του κόμματος προετοιμάζονται στο ΠΑΣΟΚ θεωρώντας ότι μετά την απιστία της Θεοδώρας Τζάκρη σε συζήτηση πρότασης μομφής όλα πλέον 
παίζονται.

Στο ΠΑΣΟΚ παρατηρώντας με φανερή αμηχανία και προβληματισμό όσα συνέβησαν τις τρεις τελευταίες ημέρες δεν αποκλείουν την πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιο νέο...ατύχημα. 

Πιστεύουν όμως πως τα περιθώρια χειρισμών είναι ελάχιστα και πως από την στιγμή που υπάρχει ρητή δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα τότε μόνο οι ίδιοι οι βουλευτές μπορούν να καθορίσουν τις επιλογές τους.

Για την περίπτωση Τζάκρη εκείνο που εντυπωσιάζει τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη είναι το γεγονός πως η βουλευτής δεν είχε κάποια αφορμή π.χ λήψη νέων μέτρων ή νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες διαφωνούσε για να πιαστεί και να ψηφίσει κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Εξ αυτού του λόγου εκτιμούν ότι η επόμενη στάση της βορειοελλαδίτισσας βουλευτίνας θα είναι για διαπραγμάτευση στην Κουμουνδούρου.

Όμως η ταραχή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν οφείλεται μόνο στο «ναι» της Θεοδώρας Τζάκρη. Στην Χαριλάου Τρικούπη αναμένουν τις επόμενες κινήσεις των κυρίων Σκανδαλίδη και Μωραϊτη οι οποίοι κλιμάκωσαν σε τέτοιο βαθμό την κριτική τους προς την κυβέρνηση που τώρα θεωρείται δύσκολο να κάνουν πίσω. Αν και ο πρώτος δήλωσε χθες ότι δεν θα πάρει την ευθύνη για πτώση της κυβέρνησης.

Στον αντίποδα όμως ο βουλευτής και πολιτικός του φίλος Μιχάλης Κασσής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων σε περίπτωση που η τελική λύση δεν θα τον ικανοποιεί. Προειδοποίησε ακόμη ότι υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές (του ΠΑΣΟΚ) που κινούνται στην δική του λογική.

Ως εκ τούτου το βαρομετρικό στο εσωτερικό του κόμματος είναι πολύ χαμηλό. Το ΠΑΣΟΚ διαπιστώνει ότι παρά τις προσπάθειές του μονίμως εκείνο βγαίνει τραυματισμένο από τις αναμετρήσεις στη Βουλή.

Ήδη μετρά έναν βουλευτή λιγότερο στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Όμως τα στελέχη του κόμματος ανησυχούν πως στην περίπτωση που ο κ. Σαμαράς νιώσει ότι δεν έχει έλεγχο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μπορεί να οδηγηθεί στην λύση των εκλογών που στην παρούσα φάση θα ήταν καταστροφικές για το ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου