Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 63-52

Ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τις νίκες του στη σειρά των τελικών της Basket League, επικρατώντας 63-52 του Ολυμπιακού στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Η άμυνα ήταν και πάλι το κλειδί της νέας νίκης των "πρασίνων" που τους στέλνει με αέρα τίτλου την Τετάρτη στο ΣΕΦ.

Ετσι κρίθηκε

Η ορμή με την οποία μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ και κυρίως ο επιθετικός οίστρος του Ούκιτς ανάγκασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ρίξει από νωρίς στη μάχη τον Λο ο οποίος δεν είχε παίξει καθόλου στο πρώτο ματς. Παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός γκαρντ δεν ήταν απολύτως έτοιμος χάρισε σιγουριά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού που έπαιξε καλύτερα και απάντησε γρήγορα στο 8-0 του Παναθηναϊκού.
Ο Σπανούλης αισθάνθηκε μεγαλύτερη ασφάλεια και με δικό του τρίποντο οι πρωταθλητές Ευρώπης πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (12-14), γεγονός που αποσυντόνισε τον κακό στην επίθεση Παναθηναϊκό που προσπαθούσε να σωθεί από τους ηρωισμούς του Ούκιτς. Οι "πράσινοι" πάντως (που έκαναν πολλά λάθη) δεν άλλαξαν ρότα στην τακτική ακόμα και όταν προδόθηκαν από το μακρινό σουτ, αφού και ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός ότι έφτασε τη διαφορά και στους 8 πόντους, δεν έδειχνε ικανός να τελειώσει πρόωρα το ματς. Με το τρίποντο του Μπράμος μάλιστα ο Παναθηναϊκός έκλεισε το χάντικαπ στους δύο πόντους και πήρε ψυχολογία.
Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με τον Κατσίβελη να παίρνει τα σουτ που του πρόσφερε ο Παναθηναϊκός και να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα τρίποντα, αλλά και τον Μπράμο να δίνει τη δική του απάντηση. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (41-41) και από εκεί και πέρα έφερε το παιχνίδι στο τέμπο και στο...ύφος που ήθελε. Ο Ολυμπιακός έχασε ξανά την υπομονή του, όπως στο ΣΕΦ, και οι "πράσινοι" παίζοντας μεθοδικά και παίρνοντας ποιοτικές βοήθειες από τον Κάρι προηγήθηκαν με 50-43 και 53-45.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έπαιξε πάρα πολύ με το χρόνο, μία τακτική που πάντα είναι δίκοπο μαχαίρι. Με τους γκαρντ του Ολυμπιακού να διστάζουν να πάνε στο καλάθι υπό του φόβου της τάπας οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν σκορ και οι γηπεδούχοι κρατούσαν ένα προβάδισμα 5-7 πόντων. Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός έγινε το απόλυτο φαβορί μετά το τρίποντο του Διαμαντίδη για το 58-50 και όταν ο Μασιούλις ανέβασε τη διαφορά στους 10 τα πάντα τελείωσαν. Ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλη βενζίνη στο ρεζερβουάρ και το 2-0 έφερε τον Παναθηναϊκό ένα βήμα από τον τίτλο.

Σταρ

Ο Ρόκο Ούκιτς. Διότι μπόρεσε να κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό σ΄ένα διάστημα που οι συμπαίκτες του έβλεπαν το καλάθι σαν τρύπα βελόντας. Τα σουτ και το σκορ του Κροάτη γκαρντ ήταν πολύτιμα. Μία ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται βέβαια και ο Κάρι για την ποιοτική βοήθειά του σε κρίσιμα διαστήματα του αγώνα.

Απογοήτευση

Tο λεγόμενο supporting cast του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να προσφέρει ουσιαστικές βοήθειες στον Σπανούλη. Σλούκας, Περπέρογλου, Πρίντεζης είχαν απόδοσης μέτρια έως κακή και ο αρχηγός έμεινε μόνος.

Σχόλιο

Αλλη μία επικράτηση για τον Παναθηναϊκό στο δικό του τακτικό γήπεδο. Στις σετ επιθέσεις, στο χαμηλό σκορ, στην αποθέωση της άμυνας, στο παιχνίδι με το ρολόι. Ο Ολυμπιακός, χωρίς να έχει φρέσκο τον Λο, φαίνεται ότι δεν μπορεί να φανεί ανταγωνιστικός σ' αυτό το στιλ παιχνιδιού και μένει μακριά από τον καλό του εαυτό, τουλάχιστον στην επίθεση. Οι πράσινοι από την πλευρά τους έχουν πλέον καθαρό προβάδισμα τίτλου.
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου