Πολεμικά πλοία του ρωσικού Ναυτικού προερχόμενα από τον στόλο του Ειρηνικού εισήλθαν σήμερα στην Μεσόγειο Θάλασσα ερχόμενα από τη διώρυγα του Σουέζ, με προορισμό την Συρία όπου τα γεγονότα προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές της Διώρυγας, στην ομάδα συμπεριλαμβάνονται το αντιτορπιλικό «Admiral Panteleyev», τα αποβατικά «Peresvet» και «Admiral Nevelsky», το δεξαμενόπλοιο «Pechenga», ενώ το ναυαγοσωστικό «Fotiy Krylov» έχει αποπλεύσει από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ στις 19 Μαρτίου και εντάχθηκε στη ειδική ρωσική ομάδα του στόλου της Μεσογείου.
Τα πλοία πέρασαν τη Διώρυγα υπό την αυστηρή επίβλεψη του αιγυπτιακού στρατού, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα επικαλούμενο τις αιγυπτιακές αρχές της Διώρυγας.
Η Ομάδα του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού διέσχισε την Ερυθρά Θάλασσα σε ένα ταξίδι δύο περίπου ημερών.
Στο ρωσικό στόλο που συγκεντρώνεται στα ανοιχτά της Συρίας περιλαμβάνονται επίσης το μεγάλο ανθυποβρυχιακό σκάφος «Severomorsk», η φρεγάτα «Yaroslav Mudry», τα ναυαγοσωστικά «Αλτάι» και SB-921 καθώς και το δεξαμενόπλοιο “ Lena” του βόρειου στόλου της Βαλτικής όπως και το «Ropucha-II Class», και το αποβατικό «Azov» του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Ο στόλος ενδέχεται να διευρυνθεί με τη παρουσία πυρηνικών υποβρυχίων, όπως είχε δηλώσει την Κυριακή ο Ναύαρχος Βίκτορ Τσίρκοφ.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, δήλωσε το Απρίλιο ότι η χώρα έχει αρχίσει τη σύσταση της ναυτικής δύναμης στην περιοχή της Μεσογείου, αποστέλλοντας πολλά πολεμικά πλοία στου Στόλου του Ειρηνικού, στην περιοχή.
Ο Ναύαρχος Βλαντίμιρ Κομογέντοφ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας, όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Νόβοστι, η μεσογειακή ναυτική ομάδα θα πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από 10 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης, ως μέρος της τακτικής ομάδας και να είναι έτοιμη για υποβρύχιο ή εναέριο πόλεμο.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε το Μάρτιο ότι η μόνιμη ρωσική ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο κρίνεται απαραίτητη για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή.
Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε ποιά είναι τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή, και ότι ο αντικειμενικός σκοπός είναι η Συρία και η πρόληψη τυχόν περίεργων "σκέψεων" του 6ου αμερικανικού στόλου.
Μέχρι τώρα για τη συγκέντρωση των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων υπήρχε η σκέψη ότι αποσκοπούσε στην εκκένωση Ρώσων πολιτών, σε περίπτωση που θα εγένετο δυτική επέμβαση.Όμως η δήλωση από το Ρώσο υπουργό Άμυνας για μόνιμη ρωσική ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο, δεν συνάδει με αποστολή εκκένωσης, αλλά με αποστολή προστασίας με αποφασιστική διάθεση.
Το κλίμα άλλωστε μετά τα εγκλήματα των ισλαμιστών ανταρτών, αλλά και τις απανωτές ήττες τους, έχει αλλάξει κατά πολύ για τον Μπασάρ Άσαντ. Αν αληθεύουν και οι διαρροές των ισραηλινών ότι ήδη έχει προμηθευτεί τους S300,οι δυτικοί πολύ δύσκολα θα αποτολμούσαν μια πιο δυναμική επέμβαση, και ειδικά τώρα που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, στην κοινή τους γνώμη.
ΠΗΓΗ
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.. ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου