Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Απίστευτο ψηφιδωτό ανακαλύφθηκε κάτω από τοίχους στην Εκκλησία της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ

Απίστευτο ψηφιδωτό ανακαλύφθηκε κάτω από τοίχους στην Εκκλησία της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ 


Βηθλεέμ, Δυτική Όχθη

Μία νεαρή τεχνικός που εργάζονταν στην αποκατάσταση του Ναού της Γεννήσεως, περνώντας μια θερμογραφική κάμερα πάνω από τους τοίχους εντόπισε μια ενδιαφέρουσα μορφή.

Τεχνικοί απομάκρυναν τα στρώματα ασβεστοκονιάματος για να αποκαλύψουν τα αρχαία πλακάκια του ψηφιδοτού που έχει επιζήσει αιώνες εγκατάλειψης, και τώρα εργάζονται για να το φέρουν πίσω στη ζωή.

Κάτω από το γύψο αποκαλύφθηκε ένας Άγγελος οκτώ-πόδια σε ύψος, ο οποίος θα επανενωθεί με τους έξι άλλους αγγέλους που παρακολουθούν τους προσκυνητές σε μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Χριστιανοσύνης.



Ο έβδομος άγγελος ήταν μια απροσδόκητη ανταμοιβή μιας επίπονης προσπάθειας για τη διάσωση των 1.700 ετών Ναού. Η έλλειψη συντήρησης άφησε ανεκτίμητης αξίας ψηφιδωτά της εκκλησίας να κρύβονται κάτω από στρώματα σκόνης και να έχουν καταστραφεί από το νερό της βροχής.

Ωστόσο, τα σωζόμενα ψηφιδωτά έχουν προκύψει με τέτοια λάμψη που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δημιουργήθηκαν σχεδόν 1.000 χρόνια πριν.



Η Εκκλησία της Γεννήσεως είναι ένας χριστιανικός ναός που βρίσκεται στην Αγία πόλη της Βηθλεέμ στην Παλαιστίνη. Ο ναός αυτός είναι ο δεύτερος κατά σειρά τόπος προσκυνήματος του Χριστιανισμού μετά από εκείνον της Αναστάσεως και θεωρείται ο τόπος γέννησης του Ιησού από τους χριστιανούς από το 2ο αιώνα.

Η κατασκευή του Ναού της Γεννήσεως ολοκληρώθηκε το 339, αλλά το κτίριο αργότερα καταστράφηκε από πυρκαγιά κατά τη διάρκεια εξεγέρσεως κατά τον 6ο αιώνα. Αργότερα ξαναχτίστηκε στο πλαίσιο της βασιλείας του Ιουστινιανού. Στο χαμηλότερο επίπεδο του ναού πιστεύεται ότι είναι η ακριβή τοποθεσία γέννησης του Ιησού.

Στους αιώνες που ακολούθησαν, η εκκλησία έχει σταθεί ενάντια στις ζημιές από τις καιρικές συνθήκες, τη σκόνη, και τη σύγκρουση.



Η Εκκλησία της Γεννήσεως βρίσκεται στον κατάλογο απειλούμενων Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου