Tα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν αποκαλύπτουν τα ψεύδη των δανειστών για το Ασφαλιστικό
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ένα μεγάλο παραμύθι που "πούλησαν" οι δανειστές με την βοήθεια των ελληνικών ΜΜΕ ώστε να το "χωνέψουν" οι πολίτες ήταν ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να βγαίνουν πολύ νωρίς στη σύνταξη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που όμως από τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαψέυδεται περίτρανα.
Με βάση τις ήδη ισχύουσες διατάξεις το μέσο πραγματικό όριο ηλικίας εξόδου από την αγορά εργασίας το 2014 ήταν 64,4 έτη για τους άνδρες και 64,5 έτη για τις γυναίκες, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν 63,2 και 62,6 έτη αντιστοίχως!
Παραμύθια που δυστυχώς δεν είναι ευχάριστα και ηθοπλαστικά όπως εκείνα των αδελφών Γκριμ. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ανήκει στο "τραστ" των δανειστών διαψεύδει τον εαυτό της αδιαφορώντας για το αν κοροϊδεύει την νοημοσύνης μας.
Έχει και συνέχεια!
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι το 2060 η μέση ηλικία συνταξιοδότησης για τους άνδρες θα έχει φτάσει στα 67,5 έτη και για τις γυναίκες στα 67,1 έτη, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη θα είναι 65,2 και 64,8 έτη αντιστοίχως!
Κάτι τρέχει εδώ, υπάρχουν κενά λογικής, καταστρέφουν κάθε συλλογισμό που βασίζεται στους κανόνες της Άλγεβρας (καθιερωμένοι από αιώνες).
Αν λάβει κανείς υπόψιν τα θεσμοθετημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, και υπολογίζοντας τα πληθυσμιακά κριτήρια του 2060 το όριο για άνδρες και γυναίκες υπολογίζεται ότι θα έχει φτάσει στα 71,9 έτη! Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο η Δανία θα έχει υψηλότερο θεσμοθετημένο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης (72,5 έτη), όταν Γερμανία και Φινλανδία, τα όρια ηλικίας θα διαμορφώνονται στα 67 και 66 έτη αντιστοίχως, και πρόκειται για τις υποκρίτριες χώρες που πηγαίνουν την Ελλάδα κάθε ημέρα από "γωνία σε γωνία"
Φυσικά στο νέο ασφαλιστικό αυτό που παίζει το σημαντικότερο ρόλο είναι το ποσοστό της αναπλήρωσης.
Το 2013 το ποσοστό αναπλήρωσης σε σχέση με τις αποδοχές διαμορφωνόταν στο 45% (53% ο σταθμισμένος μέσος όρος στην Ευρωζώνη), για το 2060 το ποσοστό πέφτει στο 26,7%! Εδώ είναι που γίνεται η... σφαγή των αμνών, και όλες οι εργαζόμενες γενιές του παρόντος θα πάρουν (αν πάρουν) σύνταξη που θα τους φτάνει για να συντηρούν βιοτικό επίπεδο ρακοσυλέκτη.
Εκεί που πατάνε που πατάνε οι δανειστές είναι η συνταξιοδοτική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ. Σαν αριθμός φάινεται υψηλός,αλλά μόνος του δεν λέει την αλήθεια.
Το ελληνικό ΑΕΠ καταρρακώθηκε τα μνημονιακά χρόνια κατά 25% με ευθύνη και μόνο αυτών των ίδιων των δανειστών.
Με βάση τα στοιχεία της Κομισιόν, η δαπάνη το 2013 διαμορφωνόταν στο 16,2% του ΑΕΠ με πρόβλεψη να υποχωρήσει στο 14,3% το 2060, όντας έτσι 2 μονάδες υψηλότερη από το μέσο όρο της Ευρωζώνης.
Το ζήτημα είναι όμως ότι οι δανειστές έχουν βάλει την ελληνική οικονομία στον "γύψο" και δεν της επιτρέπουν να πάρει "ανάσα" ούτε μια στιγμή με τα αντιαναπτυξιακά μέτρα που της επιβάλλουν.
Το ίδιο το ΑΕΠ αποτελεί μια περίπλοκη εξίσωση: Οι δανειστές το παίρνουν ως εχέγγυο για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού με την παραδοχή ότι η μέση αύξηση του ΑΕΠ δεν θα είναι πάνω από 0,7 οπότε και απαιτούν και άλλες μειώσεις στις συντάξεις.
Όμως όταν πρόκειται για τις αποπληρωμές των δόσεων του Μνημόνίου αλλά και το τι προβλέπει για την αύξηση του ΑΕΠ ώστε το χρέος να είναι βιώσιμο, τότε εκτιμάται ότι το ΑΕΠ θα αυξάνεται κατά περίπου 3% ως το 2022 και κατά περίπου 2% για τα επόμενα χρόνια.
Τι συμβαίνει εδώ; Τόσο πολύ μας δουλεύουν;
Και γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις αλλά και τα εγχώρια ΜΜΕ ανέχτηκαν τόσα χρόνια "δούλεμα" χωρίς να "ξεσκεπάσουν" τους δανειστές; Τελικά πόσο θα αυξάνεται το ΑΕΠ;
Όσο προβλέπει το Μνημόνιο το οποίο επέβαλαν οι δανειστές ή όσο προβλέπουν πάλι οι ίδιοι οι δανειστές εκεί που τους συμφέρει στο ζήτημα του ΑΕΠ; Και εν τέλει γιατί θέλουν σώνει και καλά να "ψοφήσουν" οι νυν και οι μελλοντικοί συνταξιούχοι;
Να βγουν και να το πουν ξεκάθαρα, "θέλουμε να πεθάνετε" για να ξέρει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει και να πάρει "καθαρές" αποφάσεις, αν το δέχεται αυτό ή όχι.
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ... για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου