Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Φωτιά: Τρόμος από σενάρια οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας

Φωτιά: Τρόμος από σενάρια οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας

17/7/2015

Η κατάσταση με τα μέτωπα των πυρκαγιών έχουν δημιουργήσει τρομακτικά σενάρια και εικόνες που θυμίζουν απόλυτα το γενικευμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης που έλαβε χώρα επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή το 2007.

Λίγες ώρες πριν από τη διενέργεια του ανασχηματισμού, λίγες ώρες μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που ζήτησαν οι δανειστές και την περίοδο που η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι λίγο πριν από τη χρεοκοπία, εντελώς ξαφνικά ξέσπασαν τεράστια μέτωπα πυρκαγιών στον Υμηττό, στη Λακωνία, στη Χαλκίδα και στο Κορωπί. Άνθρωποι και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχα πρωτοφανή περιστατικά είχαν λάβει χώρα και το καλοκαίρι του 2007 σε μια εξόχως ταραγμένη και δύσκολη πολιτικά περίοδο διακυβέρνησης, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή.

Το καλοκαίρι του 2007, συνέβη μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά μέρη της χώρας, κυρίως τον μήνα Αύγουστο, έκαψαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια (≈2.700km2) γης, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων.

Μέχρι τις 30 Αυγούστου κάηκαν 1.500 σπίτια και μείναν 6.000 άστεγοι. Το ύψος των καταστροφών φθάνει τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Η φωτιά έκαψε 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα καθώς και 60.000 ζωντανά (πρόβατα και κατσίκες). Οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν, αφορούσαν τους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αττικής και Ευβοίας, Φθιώτιδος με το νομό Ηλείας να δέχεται το πιο εκτεταμένο και φονικό πλήγμα.

Οι φωτιές της περιόδου του Αυγούστου, οι οποίες κορυφώθηκαν ιδιαίτερα μετά την 23η Αυγούστου, δηλαδή λίγες μέρες μετά την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αποτέλεσαν συνέχεια πλειάδας πυρκαγιών οι οποίες έπληξαν την Ελλάδα, από τα τέλη Μαΐου και συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο συνδυασμός του θερμότερου χειμώνα των συγχρόνων μετεωρολογικών καταγραφών, με λίγες βροχοπτώσεις και ενός ιδιαίτερα θερμού καλοκαιριού, με σημαντική ενίσχυση των ανέμων αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα της έξαρσης των πυρκαγιών. Ταυτόχρονα όμως τόσο ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, όσο και μέρος της αντιπολίτευσης, επισήμαναν ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών το οποίο τέθηκε σε ισχύ, αλλά και την έλλειψη επαρκών δυνάμεων ώστε να αντιμετωπιστεί μία καταστροφή τέτοιας έκτασης.

Σήμερα, εν έτη 2015 ζούμε μια αντίστοιχη κατάσταση αφού ο αριθμός των πυρκαγιών και το τεράστιο άνοιγμα των μετώπων προκαλούν διασπορά των δυνάμεων της πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί καμία πυρκαγιά με απόλυτη επιτυχία.

Ο πρωθυπουργός συνέστησε νωρίτερα ψυχραιμία, όμως είναι βέβαιον ότι χρειάζεται και απόλυτη επαγρύπνυση για να μην ζήσουμε για δεύτερη φορά τις ίδιες τραγικές καταστάσεις.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου