Στην επιστολή του ο Βουλευτής υπογραμμίζει την ανάγκη αφενός η έδρα της Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Αιγαίου να παραμείνει στη Λέσβο και να μη μεταφερθεί στη Ρόδο, όπως προβλέπει το Π.Δ., και αφετέρου να διατηρηθεί το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Μυτιλήνης που λειτουργεί ήδη.
Ο Βουλευτής επισημαίνει πως η Λέσβος είναι ο τρίτος Νομός της χώρας στην κτηνοτροφία και ότι ο πρωτογενής τομέας είναι κατ’ εξοχήν τομέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και όχι των Δωδεκανήσων ή των Κυκλάδων, γι’ αυτό και το Υπουργείο πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του τόσο το μέγεθος του πρωτογενή τομέα στους δύο Νομούς, Λέσβο και Ρόδο, όσο και τον αριθμό των αγροτών και το ποσοστό συμμετοχής του πρωτογενή τομέα στην οικονομία των δύο αυτών Νομών της χώρας.
Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του Βουλευτή.
ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς:
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,
κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη
Αθήνα, 28 Απριλίου 2014
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Μετά τη διαρροή του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου θα ήθελα να σας επισημάνω ένα καίριο ζήτημα που προκύπτει, εφόσον φυσικά το Σχέδιο αυτό εκφράζει τις πραγματικές επιδιώξεις του Υπουργείου. Το ζήτημα αφορά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τις δύο αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου που υπάρχουν και λειτουργούν σήμερα στη Λέσβο: το ΚΕΠΠΥΕΛ και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Μυτιλήνης.
Σύμφωνα λοιπόν με το εν λόγω Σχέδιο η έδρα της Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Αιγαίου φαίνεται να μεταφέρεται στη Ρόδο (σελ. 193 του Π.Δ.), την ίδια στιγμή που ενώ διατηρείται το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ρόδου, το ΚΤΕ Μυτιλήνης φαίνεται ότι καταργείται (σελ. 195-196 του Π.Δ.).
Είμαι βέβαιος πως γνωρίζετε ότι σε όλα τα προσχέδια που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία τρία χρόνια, περίοδος που κυοφορείται το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου, προβλεπόταν η δημιουργία Αποκεντρωμένης Διεύθυνσης για τα νησιά του Αιγαίου με πέντε τμήματα αγροτικής ανάπτυξης με έδρα τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, τη Ρόδο και τη Νάξο, στα οποία επρόκειτο να ενσωματωθούν οι υπάρχουσες δομές ανά Νομό, οι οποίες και θα καταργούνταν ως έχουν την παρούσα στιγμή.
Με το παρόν Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος όμως, και τη δημιουργία τριών δομών στη Ρόδο και μόνο μίας στη Λέσβο, φαίνεται πως όχι μόνο δε λαμβάνεται καθόλου υπόψη το μέγεθος του πρωτογενή τομέα στους δύο Νομούς, Λέσβου και Ρόδου, αλλά ούτε και ο αριθμός και το ποσοστό συμμετοχής του πρωτογενή τομέα στην οικονομία αυτών των Νομών.
Με δεδομένο ότι η Λέσβος είναι ο τρίτος Νομός της χώρας στην κτηνοτροφία και ότι ο πρωτογενής τομέας είναι κατ’ εξοχήν τομέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και όχι των Δωδεκανήσων ή των Κυκλάδων, παρακαλώ για την προσωπική σας παρέμβαση, ώστε να διορθωθεί το Σχέδιο του Π.Δ. και αφενός η έδρα της Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Αιγαίου να παραμείνει στη Λέσβο, αφετέρου να διατηρηθεί επίσης, το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Μυτιλήνης, μείζονος σημασίας για την κτηνοτροφία όλων των νησιών της Περιφέρειας.
Ευελπιστώ στην κατανόηση και την άμεση ανταπόκρισή σας και παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω συνεργασία χρειαστείτε.
Με τιμή,
Παύλος Βογιατζής
Βουλευτής Ν. Λέσβου
ΠΗΓΗ
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου