ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟΥ …ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ!!!
Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη – Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου
Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.
Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.
Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία – που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία – οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες.
Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.
Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες;
Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).
Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.
Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;
Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;
Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ιστορικούς;Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.;
Τι γράφει το δημοσίευμα πριν δεκαπέντε χρόνια :
Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.
Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς,γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.
Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι.
Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.
Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής.
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.. ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!
Το ξέρω ότι είμαστε οι Πρώτοι γι`αυτό δεν μας χωνεύουν με τίποτα οι μαλάκες χιμπατζήδες οι μπαμπουίνοι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πιό σημαντικό είναι οτι το κάθε γράμμα της Ελληνικής γλώσσας περιγράφει μία έννοια. Το σύνολο των γραμμάτων μιάς λέξης μας δίνει τον πλήρη ορισμό της λέξης. Και αυτό χρειάζεται πολύ περισσότερα από 10000 χρόνια για να επιτευχθεί.
ΑπάντησηΔιαγραφή@CAPITIS Το τι είμαστε εμείς είναι πολύ διαφορετικό από το ποιοί ήταν αυτοί φίλε μου. Πιστεύεις οτι ο προπάππους σου ήταν ο Σωκράτης?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ομηρικά έπη δεν γράφτηκαν. Κυκλοφορούσαν στην προφορική παράδοση.
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ έχω ακούσει ότι όποιος μπορέσει να διαβάσει φωναχτά το περιεχόμενο της επιγραφής θα μεταμορφωθεί σε εξωγήινο
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δε με πιστεύετε, ρωτήστε και το φίλο μου το μπζέφτη:
http://sarantakos.wordpress.com/2013/03/04/dispilio/
ρε παιδια ελεος: ολα οι Ελληνες τα ανακαλυψαν και δη τη νεολιθικη εποχη????????????????
ΑπάντησηΔιαγραφήο Ομηρος λεει ξεκαθαρα : ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΝΙΚΑΙΙΚΑ
ΤΟ ΑΛΦΑ =ALEF=ΤΑΥΡΟΣ
ΒΗΤΑ=BETA=ΠΑΡΑΘΥΡΟ
ΓΑΜΜΑ=GAMEL=KAMHΛΑ
ΚΛΠ
ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΠΙΝΟΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ
ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ???????????????
oi ελληνεσ και δη οι Μυκηναιοι αποδεδειγμενα επινοησαν τη Γραμμικη Β στα ανακτορα της Πυλου Οι Μινωιτες ακομα δεν εχει αποδειχθει οτι εγραψαν η εκφραζοταν στα Ελληνικα
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι αρχαίοι Έλληνες είχαν διάφορους μύθους για το ποιος δημιούργησε το πρώτο αλφάβητο: Η Αθηνά, ο Προμηθέας, ο Ορφέας, οι Μούσες, ο Κέκροπας, ο Σίσυφος, ο Φοίνιξ και η κόρη του Ακταίωνα.[12] Πηγαίνοντας πίσω στη γραπτή παράδοση, βρίσκουμε διάφορες αναφορές περί του πώς πίστευαν οι Αρχαίοι ότι εξελίχθηκε το αλφάβητο. Σύμφωνα με τον Ρωμαίο Πλίνιο, ο Επιγένης υποστήριζε ότι η γραφή ήταν γνωστή στους Ασσύριους 720.000 χρόνια πριν από την εποχή του.[12] Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, οι Αιγύπτιοι δέχτηκαν τη γραφή ως δώρο του θεού Θωθ (αντίστοιχος του ελληνικού Ερμή), ο οποίος δημιούργησε τα γράμματα του αλφαβήτου.[12] Ο Αντικλείδης ισχυριζόταν επίσης την ανακάλυψη του αλφαβήτου από τους Αιγυπτίους και συγκεκριμένα από κάποιον ονόματι Μένωνα που έδρασε δεκαπέντε χρόνια πριν τον Φορωνέα, γιο του Ινάχου.[12] Ο Θεόκριτος λέει ότι τα γράμματα τα δίδαξε στους γεροντότερους ο Λίνος, ενώ ο Διόδωρος και ο Ηρόδοτος λένε ότι τα γράμματα τα έφερε από την Φοινίκη ο Κάδμος.[12] Άλλοι πάλι λένε ότι, σύμφωνα με τον Πυθόδωρο, ο Δαναός έφερε τα γράμματα, πριν από τον Κάδμο, από τη Φοινίκη. Άλλοι λένε ότι ο Κάδμος από τη Μίλητο επινόησε το ελληνικό αλφάβητο, ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι αυτός επινόησε μόνον τα γράμματα Θ, Φ και Χ.[12] Οι τρεις Μοίρες δημιούργησαν τα γράμματα Α, Β, Η, Τ, Ι και Υ.[12] Ο Σιμωνίδης λένε ότι πρόσθεσε τα γράμματα Ζ, Ξ, Θ, Φ, Χ, Ε, Ο, Υ, Η και Ω στο ελληνικό αλφάβητο.[12] Ο Επίχαρμος λένε ανακάλυψε τα γράμματα Π, Ζ, Ξ, Ψ, Θ, Φ και Χ.[12] Άλλοι μύθοι λένε ότι τα γράμματα «έπεσαν» από τον ουρανό στην «πόλη του Φοίνικα» κοντά στην Έφεσο,[12] ενώ ο Δοσιάδης ισχυρίζεται ότι τα ανακάλυψαν οι κάτοικοι της αρχαίας Κρήτης.[12] Μερικοί αρχαίοι σχολιαστές λένε ότι η γραφή ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες από την εποχή του Βελλεροφόντη, ίσως και ενωρίτερα, αφού αυτός μετέφερε μια επιστολή του Πρωτέα στον βασιλιά της Λυδίας.[12]
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιμναίος οικισμός στο Δισπηλιό
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε λίγα λόγια:
Αυτό που βρέθηκε στο Δισπηλιό δεν είναι γραφή. Ο Χουρμουζιάδης το χαρακτηρίζει ως πρωτογραφή. Παρόμοιο εύρημα βρέθηκε και στη σημερινή Βουλγαρία.
Οι σημερινές αντιλήψεις δεν είναι πως η γραφή ανακαλύφθηκε πριν πέντε χιλιάδες χρόνια (στη Μεσοποταμία, στη κοιλάδα του Ινδού, στη κοιλάδα του Κίτρινου ποταμού, και στο Μεξικό), αλλά ήταν μια μακριά διαδικασία που ξεκίνησε πριν 40 χιλιάδες χρόνια. Σε πολλές σπηλιές με προϊστορική κατοίκηση, και μαζί με τις τοιχογραφίες με ζώα, βρίσκονται και μερικά άλλα σύμβολα, όπως μικροί κύκλοι, τελείες, κλπ. Αυτά βρίσκονται σε μια μεγάλη γεωγραφική έκταση, και σε περίοδο πολλών χιλιάδων χρόνων.
.
Με πιο πολλά λόγια:
Συνέντευξη με τον Καθηγητή προϊστορικής αρχαιολογίας κ.Γεώργιο Χουρμουζιάδη
01 Νοέμβριος 2009.
http://www.cyberotsarka.gr/afierwmata/sinentefkseis/159-chourmouziadis-interview.html
το πιο πάνω περιέχει πολλές και τις πιο μεγάλες φωτογραφίες για τον οικισμό στο Δισπηλιό, που έχουμε δει.
Στη συνέντευξη αυτή, ο Χουρμουζιάδης χαρακτηρίζει σαν “βλακείες” όλα όσα έχουν γραφεί για το Δισπηλιό.
Προσέξτε πόσο δυσκολεύεται να απαντήσει, ακριβώς διότι σκέφτεται τα πράματα διαφορετικά από αυτόν που παίρνει τη συνέντευξη και προσπαθεί να αποφύγει τη παρεξήγηση.
.
Ανάσκαμμα
ανασκαφικό περιοδικό
http://anaskamma.wordpress.com/
Η πινακίδα του Δισπηλιού και το άλμα τριπλούν της ελληναράδικης παραγλωσσολογίας
αρθρο του Σαραντάκου
4 Μαρτίου, 2013
http://sarantakos.wordpress.com/2013/03/04/dispilio/