Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Κόκκινος Συναγερμός στις Σάρισες της Αεράμυνας & «Βομβαρδισμός» των Συστοιχιών της Α/Α από F-16!

Κόκκινος Συναγερμός στις Σάρισες της Αεράμυνας & «Βομβαρδισμός» των Συστοιχιών της Α/Α από F-16!


Κόκκινος Συναγερμός Σήμανε απο τα Χαράματα στις Σάρισες των Αντιαεροπορικών Συστημάτων της Χώρας σε όλη την Επικράτεια …Απο το Έβρο τα νησιά μέχρι και τους S-300 της Σμηναρχίας Μάχης στο Καστέλι της Κρήτης !

Μαχητικά με όλα τα Συστήματα Αυτοπροστασίας και εμπλοκής στο «ON» απογειώθηκαν απο τη Σούδα και την Αγχίαλο του Βόλου 115 και 111 ΠΜ ..Που είναι οτι καλύτερο διαθέτουμε με τα μακράς εμβέλειας F-16 block 50+ και Εκτελούν εφορμήσεις και βυθίσεις κατά των Συστοιχιών Αεράμυνας πετώντας χαμηλά και από «αθέατες» στα Radar της Αεράμυνας γωνίες!


Η απογείωση 2 ζευγών αεροσκαφών από 115 ΠΜ (Σούδα) και 111 ΠΜ (Αγχίαλο) έχουν Αποστολή να προσομοιάζουν εχθρική αεροπορική δύναμη.

Η Άσκηση βρίσκεται σε Εξέλιξη και ο σκοπό της είναι να καταμετρηθούν οι χρόνοι και οι τρόποι αντίδρασης της Αντιαεροπορικής Άμυνας της Χώρας!



???
Η διάταξη του ελληνικού δικτύου αεράμυνας έχει ως κάτωθι:- Για τις περιοχές Αττικής και Καβάλας-Θεσσαλονίκης (έδρα της 350 Πτέρυγας Κατευθυνομένων βλημάτων) διατίθενται 6 συστοιχίες MIM-104 Patriot PAC-3 οι οποίες εξοπλίζουν την 21 Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων της Κερατέας, τις 23 και 24 της Θεσσαλονίκης, την 25 της Χρυσούπολης και την 26 ΜΚΒ στο Κατσιμίδι Αττικής. Η 22 ΜΚΒ βρίσκεται στη Σκύρο προστατεύοντας το κεντρικό Αιγαίο και την ενδοχώρα κατ΄επέκταση. – Η Κρήτη αλλά και η δίοδος προς την Κύπρο προστατεύονται από 2 συστοιχίες S-300 PMU1. – Για τη προστασία στρατηγικών στόχων στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, ο ΕΣ διαθέτει 7 πυροβολαρχίες με εκσυγχρονισμένα βλήματα ΜΙΜ-23Β I-HAWK
– 
Τέλος, όλοι οι μείζονες σχηματισμοί των ΕΣ του Δ΄ ΣΣ και της ΑΣΔΕΝ προστατεύονται από 21 Αντιαεροπορικά Συστήματα Μικρού Βεληνεκούς (SHORADS) ΤΟR-M1, 31 OSA-AK/AKM και 54 (V-SHORADS) ASRAD ενώ για τις αεροπορικές βάσεις διατίθενται συστήματα ΒΕΛΟΣ και Crotale NG (επιπρόσθετα συστήματα στους κύριους ναυστάθμους Σαλαμίνας και Κρήτης). 

Ο ελληνικός εναέριος χώρος θεωρείται από τους καλύτερα φυλασσόμενους παγκοσμίως χάρη στο αδιαπέραστο πλέγμα που σχηματίζουν τα προηγμένα αντιαεροπορικά/αντιπυραυλικά συστήματα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. 

Η Ελλάδα, άλλωστε, είναι το μοναδικό κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ που διαθέτει σε υπηρεσία δύο από τα κορυφαία συστήματα αεράμυνας μακρού βεληνεκούς στον κόσμο: το αμερικανικό MIM-104 Patriot PAC-3 και το ρωσικό S-300 PMU-1. .
veteranos.gr


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου