Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Αμερικανοι εχουν μεινει με την υποσχεση δημιουργιας Κουρδικου κρατους…. Τι λενε ομως και οι Ρωσσοι για αυτο?

Οι Αμερικανοι εχουν μεινει με την υποσχεση δημιουργιας Κουρδικου κρατους…. Τι λενε ομως και οι Ρωσσοι για αυτο?


Ιωαννα Βαφειαδου

Ας θυμιθουμε,οτι,οταν η Αμερικη εισεβαλλε στο Ιρακ,ετυχε της αμεριστης συμπαραστασις των Κουρδων του βορειου Ιρακ.Την εποχη εκεινη,ολα τα Αραβικα κρατη της Μ.Ανατολης,ειχαν σφιχταγγαλιασει τις ΗΠΑ.Ενας και ισως ο κυριωτερος λογος ηταν η υποσχεση των Ην.Πολιτειων,για τον αγωγο πετρελαιου και φυσικου αεριου απο τις χωρες αυτες προς Ευρωπη,οπου θα εσπαγε το μονοπωλιο της Ρωσσιας,στην αγορα αυτη.

Η συντομότερη οδος προς Τουρκια,ηταν αποκλεισμενη,λογω της αρνησις του Ασσαντ,να «μαχαιρωσει» πισωπλατα την συμμαχο του Ρωσσια.

Ετσι,επιλεχτικαν απο τις ΗΠΑ,δυο δρομοι.

Ο ενας ηταν η δημιουργια Κουρδικου κρατους,απο το αυτονομο Κουρδικο βορειο Ιρακ,και κομματια της βορειας Συριας,που επισης κατοικουσαν Κουρδοι.

Ο αλλος,ηταν η εξουδετερωση μεσω τζιχανιστων του Ασσαντ,και η δημιουργια Ισλαμικου Κρατους φιλικου προς τα συμφεροντα των ΗΠΑ,αλλα και των Αραβικων κρατων.

Τον δευτερο δρομο,τον υπερασπιστικαν με καθε τροπο οι λεγομενοι «θεσμοι» της ΕΕ χωρις φυσικα να ρωτησουν τους λαους της.

Καπου εκει αναμεσα,η παγκοσμια κοινη γνωμη,νοιωθωντας φρικη για τους αποθρασυθεντες στυγνους δολοφονους,του Ισλαμικου κρατους,απεσυρε την ευνοια του προς το Συριακο εγχειρημα.

Ετσι και με δεδομενα και αλλα ναζιστικα τερτιπια που θελησαν να επιβαλλουν οι Ευρωπαικοι ¨θεσμοι» οπως η απορριψη του αποτελεσματος του δημοψηφισματος στην Ελλαδα,η επεμβαση των Ρωσσων στην Συρια,ετυχε θετικοτατης αποδοχης,απο την κοινη γνωμη ολου του πλανητη.

Σημερα,και με δεδομενο οτι η πλανηταρχια εχει περασει σε συλλογικα χερια,Ρωσσιας Κινας.οι Αμερικανοι εχουν μεινει με την υποσχεση δημιουργιας Κουρδικου κρατους.

Τι λενε ομως και οι Ρωσσοι για αυτο?

Αντι για απαντηση,θα σας δωσω εναν χαρτη των Ρωσσικων μυστικων υπηρεσιων,που ηρθε στα υπ οψιν μου οτι τον διερρευσαν,μετα την επεμβαση της Ρωσσιας στην Συρια.Ομολογω,οτι ο χρονος της «διαρροης»δεν μου ειναι γνωστος.

Τα συμπερασματα δικα σας.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου