Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Γ. Μουζάλας: «Αφού πάρει μορφή το χάος θα δούμε ποιοι δικαιούνται να φύγουν και να μείνουν»

Γ. Μουζάλας: «Αφού πάρει μορφή το χάος θα δούμε ποιοι δικαιούνται να φύγουν και να μείνουν»


Μετά από ένα μήνα, και αφού ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας, θα αρχίσει ο έλεγχος ποιοι δικαιούνται να μείνουν στην Ελλάδα, τόνισε ο στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη άσκησε κριτική σε ενέργειες συγκεκριμένων οργανώσεων όπως το ΚΕΕΡΦΑ, καθώς προκαλείται αναστάτωση. Ο Γ. Μουζάλας ανέφερε το παράδειγμα του Ελληνικού. «Βγαίνει μία ανακοίνωση από το ΚΕΕΡΦΑ ότι στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται 3.000 άνθρωποι, είναι 1.000 σε απεργία πείνας και υπάρχει επιδημία γαστρεντερίτιδας. 

Έτρεξα να δω τι ακριβώς συμβαίνει – γιατρός είμαι. Υπήρχαν 30 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στους 3.500 πρόσφυγες και κανείς δεν κάνει απεργία πείνας. Φώναξα τους δημοσιογράφους και τους ενημέρωσα, όμως την ίδια ώρα διεθνή ΜΜΕ έγραφαν για επιδημίες στην Ελλάδα και απεργία πείνας», αποκάλυψε και ζήτησε «να είμαστε προσεκτικοί στην αξιολόγηση των θεμάτων». Υπενθύμισε ακόμη την απόπειρα να επιστρέψουν κολυμπώντας στην Τουρκία λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να πάει κολυμπώντας στην Τουρκία. Ήταν μία εικόνα, μια μορφή διαμαρτυρίας. Ή συμβόλιζε ή προβοκάριζε».

Ο Χρ. Κατσώτης τόνισε ότι στον Σκαραμαγκά κυκλοφορούν «περίεργοι άνθρωποι», και εκτίμησε ότι «οι ΜΚΟ δημιουργούν κατάσταση μέσα στους πρόσφυγες, τους δημιουργούν την εντύπωση ότι την επόμενη ημέρα θα φύγουν και προκύπτουν εντάσεις». Ελέγχους στις ΜΚΟ υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός. «Θα δώσουμε στις ΜΚΟ ρόλο. Τα λεφτά που πήραν για την χώρα μας θα πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά. Έχουν πάρει 100 εκατ. ευρώ περίπου. Θα πρέπει κάνουμε έλεγχο, για το τι γίνεται, αν γίνεται πάρτι με αυτά τα λεφτά ή πάνε για εκεί που προορίζονται», δεσμεύθηκε.

Όσον αφορά τις μετεγκαταστάσεις, ο Γ. Μουζάλας ανέφερε ότι μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί πρώτη φάση της μετεγκατάστασης των προσφύγων και των μεταναστών και «αφού πάρει μορφή το χάος θα δούμε ποιοι δικαιούνται να φύγουν και να μείνουν».

Για τις συνθήκες στον Σκαραμαγκά είπε ότι «είναι ένα καλό κέντρο» και ανακοίνωσε ότι συγκροτήθηκε επιτροπή για να δει τι ενιαιοποιημένο πρόγραμμα μπορεί να εφαρμοστεί για την προσχολική και σχολική ηλικία.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου