Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Γκρεμίζεται η «Ζούγκλα» των προσφύγων στο Καλαί

Γκρεμίζεται η «Ζούγκλα» των προσφύγων στο Καλαί 


Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Καλαί της βόρειας Γαλλίας καθώς έχουν ξεσπάσει ταραχές μεταξύ των δυνάμεων καταστολής και των μεταναστών επειδή οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν να ξηλώνουν παράγκες στον προσφυγικό καταυλισμό, γνωστό ως η «Ζούγκλα».



Βρετανική οργάνωση αρωγής προς τους πρόσφυγες εκτιμά ότι έχουν κατεδαφιστεί έως και 200 σπίτια του καταυλισμού, στον οποίο καταλύουν περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση πολλές από τις παράγκες έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων, ενώ οι μετανάστες απαντούν με πέτρες.









Βίντεο που ανέβασε ένας εθελοντής στο Facebook δείχνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να τρέχουν για να αποφύγουν τα δακρυγόνα των αστυνομικών αρχών. Το Reuters μεταδίδει ότι η αστυνομία έριξε δακρυγόνα κατά μιας ομάδας 150 μεταναστών και ακτιβιστών που πετούσαν πέτρες και ότι τουλάχιστον τρεις παράγκες έχουν πάρει φωτιά.


Το ξήλωμα της «Ζούγκλας» ξεκίνησε το πρωί χωρίς ταραχές. Την περασμένη εβδομάδα η νομαρχία του Καλαί κέρδισε σε δικαστική μάχη το δικαίωμα να κατεδαφίσει μέρος του καταυλισμού που συνορεύει με το δυτικό λιμάνι της πόλης από όπου ξεκινούν τα φέριμποτ για το Ντόβερ της Βρετανίας. Πολλοί μετανάστες επιβιβάζονται λαθραία στα φορτηγά για μπορέσουν να περάσουν απέναντι σε βρετανικό έδαφος.

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου