Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Διαμαρτυρία Τσίπρα σε ΝΑΤΟ για τις επιχειρήσεις στο Αιγαίο

Διαμαρτυρία Τσίπρα σε ΝΑΤΟ για τις επιχειρήσεις στο Αιγαίο


Την έντονη διαμαρτυρία του για την απουσία ''ουσιαστικής δουλειάς'' στο Αιγαίο σε σχέση με το προσφυγικό διατύπωσε χθες το βράδυ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Αλέξης Τσίπρας στον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε χθες βράδυ, με τον έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει στον ισχυρό άνδρα του ΝΑΤΟ την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι παρότι έδωσε την συγκατάθεσή του στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες και ακόμα δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις για ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ανέφερε, μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ότι παρότι είχε ελπίδες ότι θα γινόταν ουσιαστική δουλειά, ''διαψεύστηκε εκ του αποτελέσματος.

Όπως έγραψε το newpost στο Μαξίμου εκτιμούν πως τέτοιες πράξεις σαν την χθεσινή στις Βρυξέλλες, αντικειμενικά ενισχύουν δυνάμεις που εχθρεύονται την συμφωνία που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία για την διαχείριση του προσφυγικού.

Τις θεωρούν βούτυρο στο ψωμί εκείνων που επιμένουν στην πολιτική των υψωμένων τοίχων και του απομονωτισμού, με τους οποίους αντιπαρατέθηκε το προηγούμενο διάστημα. Πλέον, ο φόβος για αλλαγή στάσης ακόμη και από χώρες που συμπαρατάχθηκαν στο μπλοκ των «αλληλέγγυων» του οποίου ηγήθηκε η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, είναι υπαρκτός και ανησυχεί έντονα την κυβέρνηση.

Παρέμβαση για το προσφυγικό έχει, κάνει, ήδη ο πρωθυπουργός στην Κομισιόν, εκθέτοντας την κατάσταση στον ειδικό συντονιστή της Κομισιόν για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας Μάαρτεν Φερβέι, ο οποίος βρέθηκε την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον αρμόδιο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία καθώς από τις αρχές της εβδομάδας υπήρξαν παράνομες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, παρά τη συμφωνία της Παρασκευής.

Πληροφορίες, μάλιστα, εμφανίζουν τον πρωθυπουργό αν δεν αλλάξει η εικόνα να κάνει παρέμβαση στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε και αν χρειαστεί ακόμη και στον τούρκο πρωθυπουργό.

Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν, ότι αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται και πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα με κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα υπάρξει επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο της Κομισιόν όσο και με τη γερμανίδα Καγκελάριο, ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην Άγκυρα.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου