Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Η Κίνα αγοράζει... άγρια ζώα από τη Ζιμπάμπουε!

Η Κίνα αγοράζει... άγρια ζώα από τη Ζιμπάμπουε!

Μεταφέρθηκαν ήδη 100 ελέφαντες και ακολουθούν πολλοί ακόμα, αλλά και λιοντάρια, ύαινες, μπαμπουίνοι και άλλα είδη

Το εμπόριο σε μία άλλη... διάσταση προβίβασαν οι κυβερνήσεις της Κίνας και της Ζιμπάμπουε, οι οποίες, αν μη τι άλλο, διεκδικούν τον τίτλο της πλέον παράξενης «διακρατικής» συμφωνίας στη σύγχρονη ιστορία. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Κίνα αγοράζει... άγρια ζώα από τη Ζιμπάμπουε, προκειμένου να δημιουργήσει δικά της πάρκα-ζούγκλες, ενώ ενισχύει οικονομικά την αφρικανική χώρα, η οποία αναζητεί απεγνωσμένα πόρους με κάθε τρόπο.

Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε αποφάσισε να εκμεταλλευτεί με όλους τους πιθανούς τρόπους το μοναδικό της πλεονέκτημα. Την άγρια φύση. Ως εκ τούτου, εκχωρεί άδειες κυνηγιού σε ματσωμένους Ευρωπαίους και Αμερικανούς, οι οποίοι διοργανώνουν σαφάρι στις στέπες της αφρικανικής χώρας, έναντι αδράς αμοιβής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αμερικανού οδοντίατρου, ο οποίος σκότωσε το λιοντάρι σύμβολο της Ζιμπάμπουε, Σεσίλ, προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή.

Από τότε ακολούθησαν πολλά ανάλογα περιστατικά, τόσο με λιοντάρια, όσο και με ελέφαντες. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε προχώρησε πολλά βήματα... μπροστά, κλείνοντας συμφωνία σε επίπεδο κρατών, για την πώληση άγριων ζώων στην Κίνα. Το πρώτο deal πραγματοποιήθηκε και υλοποιήθηκε λίγο πριν το τέλος του 2015, όταν με άκρα μυστικότητα, μεταφέρθηκαν στην Κίνα 100 ελέφαντες!

Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε, προκειμένου να αναδείξει την... ευαισθησία της, τσέκαρε τις συνθήκες μεταφοράς και διαβίωσης των 100 ελεφάντων και αφού, όπως δήλωσε επίσημη πηγή, διαπιστώθηκε ότι όλα ήταν ικανοποιητικά, αποφάσισε να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο της συμφωνίας με την Κίνα. Τι περιλαμβάνει αυτό; Τη μεταφορά κι άλλων ελεφάντων, αλλά και λιονταριών, υαινών, μπαμπουίνων και άλλων ειδών άγριων ζώων στη χώρα της Ασίας, έναντι ενός σημαντικού οικονομικού τιμήματος.

Προκειμένου να δικαιολογήσει την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε δήλωσε ότι τα έσοδα από την πώληση των ζώων είναι απαραίτητα, ούτως ώστε να συντηρηθούν τα εθνικά πάρκα στη χώρα.



ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου