Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Περιεργά τα μπλέκουν οι Ρώσοι – Σταυρός, με τρίαινα και ένα κύκλο στην κορυφή

Περιεργά τα μπλέκουν οι Ρώσοι – Σταυρός, με τρίαινα και ένα κύκλο στην κορυφή

Υποβρύχια εκκλησία στην Κριμαία!

Στην Ρωσία η Ορθοδοξία αναγεννάται σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια και οι Ρώσοι αυτό το γεγονός το ζούνε με ενθουσιασμό. Δεν είναι αρκετό να έχουμε ορθόδοξες εκκλησίες στο Bόρειο και Nότιο Πόλο, στις κορυφές των βουνών, σε ερήμους και αλλού. Τώρα μια ορθόδοξη εκκλησία θα κατασκευαστεί στο βυθό της θάλασσας, ξεκινώντας με έναν Σταυρό βάρους τριών τόνων! Δύτες στην Κριμαία προχώρησαν στην ανέγερση ενός μεγάλου σταυρού σε σχήμα άγκυρας στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας. Οι υπέυθυνοι υπόσχονται πως είναι η αρχή για μια υποβρύχια εκκλησία. Ο σταυρός τριών τόνων είναι μόνο η αρχή ενός φιλόδοξου σχεδίου από τον Αρχιμανδρίτη Τύχων.

«Η υποβρύχια εκκλησία θα μοιάζει με μια εκκλησία. Θα υπάρχουν εικόνες στο εσωτερικό – όπως ακριβώς και σε ένα πραγματικό ναό. Πιθανότατα θα είναι ανάγλυφα εικονίδια από ανοξείδωτο χάλυβα ή πέτρα, » δήλωσε στα Μέσα. Ο σταυρός είναι 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, 200 μέτρα από την ακτή της Κριμαίας σε ένα μέρος που ονομάζεται Cape Fiolent. Η υποβρύχια εκκλησία θα είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, προστάτη των ναυτικών.


ΣΧΟΛΙΟ ΖΑΧΑΡΙΑΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ: Για όσους δεν γνωρίζουν για τους ορθοδόξους υπάρχει ένα «θέμα» με τον κύκλο που είναι πάνω από το Σταυρό. Ήταν σύμβολο των «γνωστικών» και πολύ παλαιότερα του Θεού Ανκχ των Αιγυπτίων. Όσο για την τρίαινα, προσωπικά το ψάχνω ακόμα.

ΥΓ Ιώ πολύ καλή η έρευνα σου!


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου