Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η Λευκορωσία αποσύρει μετά τα Su-24 και τα Su-27


O Υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας Γιούρι Ζαντομπίν ανέφερε ότι η πολεμική αεροπορία της χώρας του ανέστειλε τις πτήσεις των βαριών μαχητικών αεροσκαφών Su-27. Ο λόγος είναι η χαμηλή διαθεσιμότητα αυτών των αεροσκαφών, τα καθιστά ασύμφορα και επικίνδυνα στην λειτουργία. Τα μαχητικά δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί από τις μονάδες.
Τον Δεκέμβριο 2012 στο λευκορωσικό αεροδρόμιο Baranovichi (περιοχή Brestkaya), το οποίο φιλοξενεί την 61η Aεροπορική Bάση Mαχητικών και Αεράμυνας της Λευκορωσίας, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή απόσυρσης των μαχητικών Su-27 από την ενεργό δύναμη της αεροπορικής δύναμης της χώρας.
Δεν είναι γνωστό τι θα συμβεί με τα Su-27 της Λευκορωσίας. Θα μπορούσαν να πουληθούν, να επισκευαστούν, ακόμη και να αναβαθμιστούν. Η Λευκορωσία έχει σήμερα 22 Su-27. Είναι στην πλειοψηφία τους σε λειτουργία από τα τέλη του 1980.
Για παρόμοιους λόγους, όπως στην περίπτωση του Su-27, η Λευκορωσία πρόσφατα απέσυρε από τη λειτουργία το βομβαρδιστικό Su-24. Αυτά τα αεροσκάφη έχουν επίσης εξαντλήσει το λειτουργικό ωφέλιμο. Σε αυτήν την περίπτωση, τα υφιστάμενα μαχητικά της Λευκορωσίας απαρτίζονται από τα MiG-29 και τα αεροσκάφη επίθεσης Su-25.
Σύντομα, η Λευκορωσία θα φιλοξενήσει στο έδαφός της μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανακοίνωση, στην αεροπορική βάση Λίντα θα αναπτυχθούν σε μόνιμη βάση Su-27SM3 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου