Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Τι συμβαίνει στην ΣΥΡΙΑ, μια αρχική προσέγγιση


Συνεχίζουμε σήμερα με το δεύτερο μέρος της αναφοράς μας στην ΣΥΡΙΑ. Το πρώτο θα το βρείτε ΕΔΩ
Στο πρώτο μέρος , είδαμε την θέση της στον χάρτη και μάθαμε μερικά ιστορικά στοιχεία τα οποία μας δείχνουν την ελληνιστική απαρχή της πολιτιστικής ύπαρξης αυτής της περιοχής.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι πόλεις της Συρίας είναι ελληνικής προέλευσης με εκβαρβαρισμένα ονόματα για να έχετε την πλήρη εικόνα κλικ ΕΔΩ, πραγματικά θα εκπλαγείτε
Πχ η ΛΑΤΑΚΕΙΑ…..είναι η αρχαία ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ, η οποία βρίσκεται απέναντι απο την Κύπρο και χτίστικε απο τον ΣΕΛΕΥΚΟ. Περισσότερα ΕΔΩ
Στην περιοχή επι χιλιάδες χρόνια ζούσαν εκατομμύρια έλληνες, οι οποίοι είτε εκμουσουλμανίσθησαν είτε κατεσφάγησαν.
Η επιρροή όμως είναι ξεκάθαρη.
Η σημαντικότητα της Συρίας ξεκινά απο την θέση της.
Αν κάποιος θελήσει να επικρατήσει στην Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στις θαλάσσιες οδούς που είναι και ο ασφαλής δρόμος μεταφοράς υλικού και ανθρώπων, ειδικά για τις θαλασσοκράτειρες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ.
Η οδός επικοινωνίας είναι : ΑτλαντικόςΓιβραλτάρ-Μάλτα-Κρήτη-Κύπρος -ΣΥΡΙΑ.

geopolitical_map_laura-canali_feb09
Αυτός είναι ένας απο τους κύριους λόγους που η Συρία είναι σημαντική.
Οι Σύριοι παρά το γεγονός ότι διαφημίζονται ως άραβες , στην πραγματικότητα δεν έχουν καμμία σχέση με τους άραβες και μάλιστα πολύ περισσότερο όταν οι πληθυσμοί της περιοχής είναι ελληνικοί  απο την αρχαιότητα.
Χαρακτηριστικό παραδειγμα είναι οι βυζαντινοι ελληνορθόξοι της Συρίας, οι οποίοι είναι ξεκάθαρα αραβόφωνοι έλληνες και τους οποίους το ελλαδικό κρατίδιο που ελληνοποιεί πακιστανούς και Νιγηριανούς, επιδεικτικά αγνοεί.
Αυτό δημιουργεί ένα επιπλέον μικρό πρόβλήμα όσον αφορά τον έλεγχο απο τους δυτικούς, οι οποίοι ελέγχουν τον αραβικό κόσμο, αλλά αδυνατούν να ελέγξουν μουσουλμανικούς η κοντινούς στο Ισλάμ πληθυσμούς που δεν είναι αραβικοί, όπως οι Ιρανοί, οι Σύριοι αλλά γιατι όχι και οι Παλαιστίνιοι οι οποίοι είτε αρέσει είτε όχι και αυτοί δεν είναι 100% άραβες.
Η Συρία είναι μια τεράστια αποβάθρα της Δύσης προς την Μέση Ανατολή και στον δρόμο για το ΙΡΑΝ, δείτε τον χάρτη και θα δείτε την προς το ΙΡΑΝ οδό.
Η έξοδος του ΙΡΑΚ προς την θάλασσα είναι η ΣΥΡΙΑ και το ΙΡΑΚ συνορεύει  με το ΙΡΑΝ.
Οι Αμερικανικές δυνάμεις που εδρεύουν στο ΙΡΑΚ χρειάζονται ελέυθερη την συντομότερη οδό επικοινωνίας τους με την θάλασσα και αυτή η οδός καταλήγει στην ΣΥΡΙΑ.
Οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να αποτολμήσουν καμμία επιχείρηση κατά του ΙΡΑΝ αν δεν ελέγξουν πλήρως την Συρία.
Επιπλέον η  Συρία λόγω της εθνικοσοσιαλιστικής υφής της δημοκρατίας της, ιδεολογικά είναι αντίπαλος του σιωνισμού και άρα πρέπει να φύγει απο την μέση.
ESASA
ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΑΠΟΝΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ

1-Syria_634474985337635002_mainimg
Σύριοι πατριώτες οπαδοί του ΑΣΑΝΤ

statue
Δείτε κάποιους συνδέσμους που δένουν με το προηγούμενο κείμενο, ώστε να έχετε μια εικόνα

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου