Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

3… 2… 1… Άκυρο!


Φαίνεται πως δεν «τη θέλει» η τύχη, την Ιαπωνία. Ενώ «τρέχουν» ακόμη με τη ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα ( και μόνο ένας Θεός ξέρει τι πραγματικά έχει συμβεί και ποια είναι η έκταση της μόλυνσης στον Ειρηνικό Ωκεανό), αιφνιδίως ανεστάλη και εκτόξευση διαστημικού πυραύλου.
Η Ιαπωνία τα τελευταία 12 χρόνια κατασκεύαζε τον πύραυλο Έψιλον, που πήρε το όνομά του από το γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου και η εκτόξευσή του είχε προγραμματιστεί για σήμερα, από τη βάση της Ουτσινούρα στις 13:45 (τοπική ώρα, 07:45 ώρα Ελλάδας), με ζωντανή κάλυψη της διαδικασίας από το Διαδίκτυο.
Η εκτόξευση όμως ανεστάλη αιφνιδίως μετά το τέλος της αντίστροφης μέτρησης, καθώς ο πύραυλος δεν ανυψώθηκε και δεν μετακινήθηκε καθόλου από τη βάση του για άγνωστους ακόμα λόγους.
Η εκτόξευση, η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 22 Αυγούστου, είχε ήδη αναβληθεί εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας JAXA, οι λόγοι που καθήλωσαν στο έδαφος τον πύραυλο ύψους 24,4 μέτρων και βάρους 91 μετρικών τόνων παραμένουν άγνωστοι και πραγματοποιούνται έλεγχοι, ενώ δεν γνωστοποιήθηκε νέα αναμενόμενη ημερομηνία εκτόξευσης.
Ο πύραυλος θα μετέφερε στο διάστημα ένα τηλεσκόπιο για την παρατήρηση του ηλιακού συστήματος.
Κάποτε η αναφορά «made in Japan» σήμαινε τεχνολογική αξιοπιστία. Σήμερα, με το να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, τα ερωτηματικά είναι περισσότερα.

ΠΗΓΗ
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου