Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ούτε «έκοψε» ούτε αύξησε τον ELA η ΕΚΤ

Ούτε «έκοψε» ούτε αύξησε τον ELA η ΕΚΤ

Να διατηρήσει αμετάβλητο το όριο της παροχής έκτακτης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ. Τι δήλωσε ο Ντράγκι.

Να διατηρήσει το όριο της παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες στα επίπεδα που αποφασίστηκαν την Παρασκευή 26 Ιουνίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΤ, μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚΤ:

«Το ΔΣ. της κεντρικής τράπεζας καλωσορίζει τη δέσμευση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βελτιώσουν την ισχύ των οικονομιών της ευρωζώνης και να είναι έτοιμα να κάνουν αποφασιστικά βήματα για την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης.

Μετά την απόφαση των ελληνικών αρχών να διεξαχθεί δημοψήφισμα και τη μη επέκταση του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδα, το συμβούλιο δηλώνει ότι θα εργαστεί σε στενή συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Δεδομένων των συνθηκών, το κυβερνητικό συμβούλιο αποφάσισε να διατηρήσει το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες στο επίπεδο που ήταν την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015.

Το συμβούλιο είναι έτοιμο να επανεξετάσει την απόφαση.

Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε «θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας και υποστηρίζουμε σθεναρά τη δέσμευση των κρατών μελών να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες των οικονομιών της ευρωζώνης».

Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε «η Τράπεζα της Ελλάδας ως μέλος του ευρωσυστήματος θα πάρει τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα για τους έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «το Συμβούλιο παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις στην νομισματική πολιτική και την ισορροπία των ρίσκων σε ότι αφορά τη σταθερότητα των τιμών στην ευρωζώνη. Είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο πλαίσιο της εντολής του».

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου