Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΕΡΠΥΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ! Έξω από την πόρτα

ΟΙ ΕΡΠΥΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ! Έξω από την πόρτα 

Να σταματήσει αμέσως η ρευστότητα – Η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία

Διαβάστε πως σχολιάζει ο Γερμανικός Τύπος τις εξελίξεις στην Ελλάδα μετά και την απόφαση της Βουλής για το δημοψήφισμα. Τι γράφουν για Βαρουφάκη και το Eurogroup.

Handelsblatt: Έξω από την πόρτα 


«Έξω από την πόρτα», είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία εξηγεί ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κυριολεκτικά έκλεισε πίσω του την πόρτα του Eurogroup, η οποία παρέμενε ανοικτή για την Ελλάδα, όταν εγκατέλειψε την αίθουσα όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση.

Πλέον, τονίζει η εφημερίδα, μια χρεοκοπία της Ελλάδας μοιάζει αναπόφευκτη.

Der Spiegel: Το δημοψήφισμα κρίνει τη συμφωνία 


Έπειτα από 14 ώρες συζήτησης οι Έλληνες βουλευτές αποφάσισαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή, αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel.

Πλέον είναι ξεκάθαρο, συνεχίζει: Οι Έλληνες θα αποφασίσουν σε μια εβδομάδα μέσω δημοψηφίσματος για μια συμφωνία με τους πιστωτές.

Suddeutsche: Καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση

 

Η Suddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι η χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες με θέμα την κρίση στην Ελλάδα έληξε χωρίς αποτέλεσμα και προσθέτει ότι το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει στις 30 Ιουνίου.

Ως αιτία για τη μη παράταση του προγράμματος η γερμανική εφημερίδα επικαλείται, μεταξύ άλλων, και την έλλειψη εμπιστοσύνης των ηγετών της ευρωζώνης προς την ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα η Suddeutsche Zeitung σημειώνει ότι πλέον το κεντρικό ερώτημα είναι η στάση της ΕΚΤ και αν αυτή θα συνεχίσει να υποστηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Bild: Να σταματήσει αμέσως η ρευστότητα στην Ελλάδα 



Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ο επικεφαλής της επιτροπής Εσωτερικών Θεμάτων της Μπούντεσταγκ Βόλφγκανγκ Μπόσμπαουχ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης ζήτησε να σταματήσει αμέσως η παροχή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς τις ελληνικές τράπεζες.

«Η ΕΚΤ πρέπει να πάψει αμέσως να δίνει επιπλέον χρήματα μέσω του ELA», είπε.

Die Welt: Ο Τσίπρας επιτέθηκε στους πιστωτές 



«Το ελληνικό κοινοβούλιο αποφάσισε τη διενέργεια δημοψηφίσματος», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, χαρακτηριστικός του κλίματος που επικρατεί στην γερμανικό Τύπο σήμερα.

Στην ομιλία του στη βουλή ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε εναντίον των πιστωτών της χώρας του και κάλεσε τους Έλληνες να ψηφίσουν κατά των μέτρων λιτότητας, προσθέτει η εφημερίδα.

FAZ: Η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία 



«Οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ τη διεξαγωγής δημοψηφίσματος», επισημαίνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η FAZ σημειώνει εξάλλου ότι το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα ολοκληρώνεται την Τρίτη, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν να μην το παρατείνουν. Χωρίς νέα βοήθεια, επισημαίνει η εφημερίδα, η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία.

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου