Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Συζητάμε και παράταση του μνημονίου στην Ελλάδα!

Συζητάμε και παράταση του μνημονίου στην Ελλάδα!

Ένα 24ωρο πριν το αυριανό Eurogroup, ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ μοιράζει «βόμβες» σε χαρτί…

Πρόκειται για το έγγραφο με την ημερήσια διάταξη της αυριανής συνόδου, που στο κομμάτι που αναφέρεται στην Ελλάδα κάνει λόγο για τις σκέψεις που θα πέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ποιο είναι λοιπόν σε σενάριο κατά τον Ντάισελμπλουμ; Να δώσουν παράταση στο τρέχον μνημόνιο, κάτι που θα εξαρτηθεί μεν από την πρόσβαση της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι όποια αλλαγή σχέσης της Ελλάδας με την τρόικα είναι ότι θα πρέπει αυτές οι αποφάσεις να περάσουν από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Στόχος είναι να έχουν τελειώσει οι «διαπραγματεύσεις» μέχρι το τέλος του έτους. Στις 8 Δεκεμβρίου συνεδριάζει το τελευταίο Eurogroup του έτους και στις 18 του ίδιου μήνα θα υπάρχει η τελευταία σύνοδος κορυφής για το 2014. Μετά τα κοινοβούλια κλείνουν.

Αν δεν έχει βρεθεί λύση και αυτή δεν έχει εγκριθεί από τα κοινοβούλια της ΕΕ, τότε όπως καταλαβαίνουμε από τον Ντάισελμπλουμ, θα αναγκάσουν την Ελλάδα να παρατείνει το τρέχον μνημόνιο και να το συνδυάσει παράλληλα με την προληπτική πιστωτική γραμμή από τον ESM, με τη «χρηματοδότηση» από τα κεφάλαια του ΤΧΣ που τα έχουμε δανειστεί από τον EFSF το 2012.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου