Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Έκανες λάθος στη δήλωσή σου; Ήρθε η ώρα να το διορθώσεις


Ύστερα από τουλάχιστον δύο μήνες καθυστέρησης, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων. Η ενεργοποίηση του συστήματος αποτελεί και την αιτία για την οποία το Taxisσταμάτησε να λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας. Προσοχή όμως.

Οι εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν το αργότερο έως τις 14 Ιουλίου. Που σημαίνει ότι η προθεσμία και για τις αρχικές και για τις τροποποιητικές δηλώσεις εκπνέει ταυτόχρονα όπως προκύπτει και από σχετική απόφαση της γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων.
Ιδιαίτερη προσοχή στις αποδείξεις: Αυτές γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ με τις εμπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις. Αν λοιπόν ξεχάσατε να συμπληρώσετε τον σχετικό κωδικό με αποτέλεσμα ο φόρος να εκτοξευτεί στα ύψη, τώρα είναι η ώρα να διορθώσετε το λάθος καθώς αν περάσει η 14η Ιουλίου, οι αποδείξεις δεν θα αναγνωριστούν και εσείς θα κληθείτε να πληρώσετε πρόστιμο ίσο με το 10% επί της αξίας των αποδείξεων που δεν αναγνωριστούν. Κάνοντας μια απλή πράξη προκύπτει ότι το πρόστιμο φτάνει στο 2,5% του φορογητέου εισοδήματος.
Ο μηχανισμός των τροποποιητικών δηλώσεων, αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία μετά τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι και αφού γίνουν τα απαραίτητα δοκιμαστικά test. 
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου