Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο άνεργος που ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ on air τον Άδωνι Γεωργιάδη!


Απολαύστε την επική συζήτηση.

Η υγεία δεν είναι δωρεάν, δεν είναι δημόσια. Για την υγεία πληρώνουμε και πληρώνουμε καλά. Ένας μισθωτός με 40 ευρώ μεροκάματο πληρώνει αυτός και ο εργοδότης του (αυτός δηλαδή) γύρω στα 480 ευρώ τον μήνα για ασφαλιστικές εισφορές, δηλαδή κοντά στα 6700 το χρόνο. Για τρία εκατομμύρια μισθωτούς τα έσοδα κράτους και ταμείων είναι κάπου στα 20 δις ευρώ. Το ποσό αυτό το δίνουμε, είναι μέρος του εισοδήματός μας, μέρος του κόπου μας, κομμάτι του οποίου δεν το μαζεύουν, το χαρίζουν στους εργοδότες, το κάνουν «αναπτυξιακά κίνητρα», το κουρεύουν. Σε αυτά τα 20 δις προσθέτουμε τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών. Προσθέτουμε ακόμα το μέγεθος εκείνο (37%) της ανασφάλιστης εργασίας που δεν μπορούν να συλλάβουν.

Και παρότι ένα τέτοιο ποσό για ασφάλεια και συντάξεις μαζεύεται (ή σκοπίμως δεν μαζεύεται-χαρίζεται), δεν έχουμε το επίπεδο της υγείας που θα έπρεπε επιστημονικά να έχουμε. Καταλήγουμε να πληρώνουμε για δεύτερη φορά σε ιδιώτες, να πληρώνουμε τα αναλώσιμα, να πληρώνουμε την μεταφορά μας, να δίνουμε για εισιτήριο, για διαμονή σε νοσοκομείο, για συμμετοχή στα φάρμακα… Καταλήγουμε να αργοπεθαίνουμε έχοντας πληρώσει και με το παραπάνω.

Είναι η στιγμή που το παράλογο θα πρέπει να το βάλουμε στην άκρη. Το παράλογο του να αποφασίζει και να διαχειρίζεται μια μικρή ομάδα ενός υπουργείου τα χρήματά μας, τις ζωές μας. Να τα διαχειρίζεται σύμφωνα με τα συμφέροντα ιδιωτών, επιχειρηματιών, φαρμακοβιομηχανιών, να τα διαχειρίζεται σύμφωνα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Δεν τους χρειαζόμαστε.
Τα ταμεία των ασφαλισμένων να δοθούν στους ίδιους τους ασφαλισμένους, εκείνοι να αποφασίζουν για το πως θα πληρώσουν και τι θα πληρώσουν και όχι μια διορισμένη διοίκηση που τα παίζει σε ομόλογα, στον τζόγο του χρηματιστηρίου.

Τα νοσοκομεία στους γιατρούς μας. Αυτοί και οι επιστήμονες στα ερευνητικά κέντρα γνωρίζουν πολύ καλύτερα πως θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες τις δικές μας, των παιδιών μας, των γερόντων μας. Αυτοί σε συνεργασία με τις δικές μας υποδείξεις, γνωρίζουν πολύ καλύτερα από έναν υπουργό τι χρειαζόμαστε για να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Η υγεία στα χέρια μας.




ΠΗΓΗ
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου